© stad Zottegem

Zottegem stelt toch wel studeerruimte ter beschikking

Vroeger werd dit nog meegedeeld via een persbericht dat het stadsbestuur liet verspreiden – ook al gebeurde dit eens letterlijk aan de vooravond van de blokperiode (waarin voor de goed menende student planning en structuur ook niet onbelangrijk zijn) – maar ditmaal blijken geïnteresseerde studenten helemaal tevergeefs te hebben uitgekeken naar een melding – ook niet via de facebookpagina van stad Zottegem of via het vernieuwde stadsmagazine – inzake mogelijkheid om te gaan blokken in een gebouw van de stad. Nadat tijdens vroegere examenperiodes onder meer het Hemelrijk, de fuif- en feestzaal Bevegemse Vijvers, het OC Velzeke, de OCMW-kapel en lokalen in de stadsbibliotheek hiervoor dienst deden, werd sinds het einde van het academiejaar 2021-2022 de oud-dokterswoning van wijlen dr. Borremans in de Nieuwstraat ter beschikking gesteld als studeerruimte.

Op vraag van lezers konden wij in dit verband vernemen dat, nog tot en met vrijdag 7 juli iedere dag van 8 tot 22 uur, studenten ook ditmaal terechtkunnen in het gebouw aan de Nieuwstraat 40 waarin vroeger het Centrum voor Streekgeschiedenis ondergebracht was, om er voor hun examens aan het einde van dit academiejaar te blokken. Het is wel noodzakelijk om een studieplekje te reserveren via Zottegem.be/Studeerruimte. Gevraagd wordt om tijdig te annuleren wanneer men op een gereserveerde dag toch niet aanwezig kan zijn. In de studeerruimte is er wifi voorzien alsook frigo’s waarin de studenten hun spijs en drank koel kunnen bewaren. Er is plaats voor 35 studenten.