4NW (GO! Atheneum Brakel) scoort een gat in de markt op de Solar Olympiade

De Solar Olympiade is een wedstrijd van het Belgische Solar Team waarbij leerlingen van het middelbaar uitgedaagd worden om te tonen wat zij kunnen bouwen met zonne-energie & creativiteit. Het GO! Atheneum Brakel gaat deze uitdaging al enkele jaren aan en scoort ook dit jaar opnieuw met innovativiteit.

Tijdens de finaledag van de Solar Olympiade 2023 gingen leerlingen van de klas 4 Natuurwetenschappen aan de haal met de “gat-in-de-markt prijs” van KU Leuven Campus T! Ze pitchten succesvol hun innovatieve project, een rollator met allerlei sensoren, voor een heuse jury (o.a. enkele CEO’s) uit het bedrijfsleven. De rollator functioneert volledig op zonne-energie en geeft meldingen aan de bestuurder wanneer een botsing zou kunnen gebeuren. Een gat in de markt die voor heel wat mensen erg nuttig zou kunnen zijn, vond ook het panel van CEO’s.