Roger en Gerarda vieren 70 jaar huwelijk in wzc De Vlamme Erwetegem

Op dinsdag 5 juni was er een groot feest in woonzorgcentrum De Vlamme in Erwetegem. Roger Sioncke en Gerarda Vindevogel zijn 70 jaar getrouwd en mochten dus hun platina jubileum vieren.

De familie en vrienden van het koppel kwamen langs en ook de andere bewoners van de Vlamme en burgemeester Evelien De Both vierden mee. Annick Bauwens, de directeur van wzc De Vlamme doet het verhaal van Roger en Gerarda: “Dit is een mijlpaal. Het is echt bewonderenswaardig om zo’n lange tijd samen door te brengen en alsnog te genieten van hun tijd met elkaar. Een 70-jarig huwelijksjubileum wordt vaak het platina jubileum genoemd, vanwege de symbolische betekenis van het edelmetaal platina, dat sterk, duurzaam en zeldzaam is. Het feit dat Roger en Gerarda deze prachtige mijlpaal hebben bereikt, getuigt van hun onvoorwaardelijke liefde, toewijding en vastberadenheid om samen door dik en dun te gaan. Dat het een goed huwelijk is kunnen we beamen, waarvan 70 jaar getrouwd, maar al veel langer samen. Ze woonden bij elkaar in de straat en de vonk sloeg over. Zij was 15 jaar en hij was 19 jaar. Hij werkte in de Nationale Bank, zij werkte op een atelier waar ze herenhemden maakten. Trouwen was voor Roger en Gerarda 1 van de belangrijkste gebeurtenissen uit hun leven. Samen hebben ze 1 zoon en 1 dochter. Op 03 oktober 2019 mochten we Roger bij ons verwelkomen. Geregeld kwamen Gerarda en de kinderen op bezoek. Op 3 februari 2020 mochten we ook Gerarda verwelkomen als resident in ons WZC. Roger houdt van rust en chocolade. Gerarda komt graag verzorgd voor de dag en houdt van lezen en breien. Trakteren op een zoetje en een zoutje op hun verjaardagen vinden ze heel fijn, alsook de dagelijkse bezoekjes aan elkaar. Het bereiken van zo’n langdurig huwelijk is een inspiratie voor velen en herinnert ons aan de waarde van liefde, geduld, begrip en compromis in een relatie. Roger en Gerarda hebben ongetwijfeld vele ups en downs meegemaakt in de loop van hun 70-jarige huwelijk, maar hun vastberadenheid om samen te blijven heeft hen geholpen om alle uitdagingen te overwinnen. Nogmaals, van harte gefeliciteerd aan Roger en Gerarda met hun 70-jarig huwelijksjubileum. Moge ze nog gelukkige jaren samen doorbrengen en blijven genieten van een liefdevol leven als een echtpaar.”