LDC De Bron Zottegem bestaat twee jaar

Het LDC De Bron Zottegem aan de Marie Popelinstraat (in de nieuwe wijk Lelie) bestaat twee jaar. Alhoewel bij de start op 21 juni 2021 met veel corona-beperkingen rekening moest gehouden worden, werd er toch in geslaagd om een mooi en gevarieerd activiteitenaanbod uit te bouwen, in een goede samenwerking met en ook afgestemd op het LDC Egmont.

Het Lokaal Dienstencentrum De Bron is – wat toch wel als uitzonderlijk mag beschouwd worden – alle dagen (7 op 7) open, van 8 tot 18 uur. Het is een open huis waar mensen elkaar gewoon kunnen ontmoeten maar waar zij ook terechtkunnen met allerlei vragen en/of deelnemen aan diverse activiteiten. In het sociaal restaurant is iedereen dagelijks tussen 11 en 13 uur welkom om er te lunchen, met telkens keuze uit vier menu’s en verschillende belegde broodjes, alles aan democratische prijzen. Momenteel maken dagelijks al een 90-tal mensen gebruik van dit concept (reservatie is niet nodig).

Verder ter uitbreiding van het bestaande activiteitenaanbod start het LDC De Bron binnenkort met een brei- en haakclub en vanaf volgende maand met een maandelijks koffiekransje. Bij beide activiteiten staat ontmoeting centraal. Het koffiekransje zal maandelijks doorgaan op de laatste donderdag van de maand van 14 tot 16 uur, vanaf 27 juli. Aan de deelnemers wordt hierbij gratis koffie aangeboden; op die manier wordt de financiële drempel weggewerkt. Op vrijdag 30 juni om 14 uur organiseert het LDC De Bron, samen met het LDC Egmont, een namiddag voor mantelzorgers. Dan zullen de aanwezigen alvast verwend worden met een gratis ijsje.

De deuren van het LDC De Bron Zottegem staan ook open voor organisaties of verenigingen uit de buurt die op zoek zijn naar een vergaderzaal, activiteitenruimte of een leuke tuin om iets in te organiseren. Contactpersoon voor meer inlichtingen, een afspraak of reservatie is centrumleider Melissa Liedts. Zij is te bereiken per e-mail naar ldc.debron@sezz.be of telefonisch via 09 432 10 79.