Verkeershinder in Grotenberge door BK tijdrijden in Herzele

Op donderdag 22 juni staat het Belgisch kampioenschap tijdrijden voor heren en dames-elite op de nationale wielerkalender. (lees meer via deze link) Hiervoor wordt afspraak gemaakt in Herzele maar zowel voor het verkeer met bestemming deze buurgemeente als plaatselijk aan de rand ervan, onder meer in en vanuit Grotenberge, kan deze wielerorganisatie voor enige verkeershinder zorgen. Het parcours van het BK tijdrijden, dat ook heel even grondgebied Grotenberge aandoet, wordt dan immers gedurende het grootste deel van de dag helemaal afgesloten.

De omloop van 20,8 km waarop de wedstrijden worden betwist, begint in Herzele in de Kerkstraat (startpodium) en loopt – in deze rijrichting – via de Markt, Groenlaan, Arestraat, Terbiest, Kauwstraat, Populierstraat, Steenhuizestraat, Holmanstraat, Kloosterberg, Eikestraat, Krommestraat, Gentweg, Tolstraat, Kloosterberg, Korrestraat, Schipstraat, Vossenhoek, Schonenberg, Kruisweg, Pardassenhoek, Diepeweg, Hoogstraat, Oudendries en Burgemeester Matthysstraat (aankomst). De heren 2 starten vanaf 13 uur, de dames-elite vanaf 14 uur en de heren-elite vanaf 15u15. Van 11u30 tot 12u45 kunnen de renners/rensters de omloop verkennen.

Van 10 uur tot 17u45 wordt het parcours volledig afgesloten, zowel voor doorgaand verkeer als voor plaatselijk verkeer van inwoners, mogelijke bezoekers of andere passanten. Dit geldt op Zottegems grondgebied dus ook voor de Diepeweg (+ parkeerverbod) en in het gedeelte van de Pardassenhoek tussen de grens met Herzele (Kruisweg) en de Diepeweg. In het gedeelte van de Leenstraat tussen het kruispunt met de Ballingsweg en het kruispunt met Klabot/Diepeweg zal alleen plaatselijk verkeer mogen en verderop naar Herzele wordt helemaal geen verkeer meer toegelaten. Het recyclagepark aan de Ballingsweg blijft wel bereikbaar vanuit Grotenberge of Leeuwergem.