BK Tijdrijden in Herzele verwelkomt wereldsterren

Herzele maakt zich klaar voor hét grootste wielerevent van het jaar in de regio, het Belgisch Kampioenschap Tijdrijden voor Elite 2023. Deze week is het eindelijk zover en met de komst van enkele wereldsterren zoals Wout Van Aert, Remco Evenepoel en Lotte Kopecky belooft het BK Tijdrijden 2023 een onvergetelijke dag te worden.

“Het BK Tijdrijden voor Elite in Herzele is niet enkel een regionaal, maar echt een nationaal evenement waarop bezoekers van heel België aanwezig zullen zijn. Het event start om 13u00 met de tijdrit van de Elite 2-categorie, gevolgd door de tijdritten van de Elite dames (14u00) en heren (15u15). Wereldsterren zoals Wout Van Aert, Remco Evenepoel en Lotte Kopecky zullen aan de startmeet verschijnen om te strijden voor de felbegeerde titel. We zijn enorm trots dat we het mooie Herzele nationaal in de kijker kunnen zetten tijdens het Belgisch Kampioenschap, dit zowel aan de toeschouwers die afzakken naar Herzele als aan de vele televisiekijkers”, zegt schepen van sport Ann Van Ruyskensvelde (Open VLD). “Geniet tijdens de wedstrijd van een verfrissend drankje aan de bar of een lekker hapje uit één van de foodtrucks. Om lange wachtrijen bij de kassa te vermijden, kan je nu al de Swipedrinks app downloaden. Swipedrinks, een bedrijf uit onze regio, biedt toeschouwers een snelle, gemakkelijke en milieuvriendelijke manier aan om drankbonnetjes te kopen. Download de app, zoek naar het event ‘BK Tijdrijden Herzele’, koop tokens en laat het wielerfeest beginnen. Na een namiddag vol spanning en sportieve prestaties, kan je op de burchtweide afzakken naar het podium om te genieten van het avondfeest. Vanaf 18u00 maakt de muziek van DJ Daddy Cool de spieren van toeschouwers en inwoners los zodat ze vanaf 20u00 kunnen meezingen en -springen met het liveoptreden van Willy Sommers. DJ Daddy Cool springt nadien terug achter de DJ-booth om het wielerfeest af te sluiten. Duurzaamheid staat centraal en daarom wordt gebruik gemaakt van herbruikbare bekers en zijn er diverse afvalstanden aanwezig. Daarnaast kan je op de burchtsite ook sorteersmurfen vinden die jong en oud graag helpen om afval correct te sorteren. Breng een bezoekje aan het Fost Plus-standje op de burchtsite en doe het sorteerspel met een Virtual Reality-bril. Daarnaast moedigen we iedereen aan om te voet, met de fiets op met het openbaar vervoer naar het evenement te komen. Tot slot werden de laatste bewonersbrieven verstuurd met fietskoerierdienst Snel & Wel, worden er enkel elektrische auto’s gebruikt tijdens de wedstrijd en is veel materiaal lokaal aangekocht.”

HEHOZOT VAN DE KOERS

“Het BK Tijdrijden voor Elite is het voorlaatste evenement in een reeks van vijf wielerwedstrijden. Herzele, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem zijn namelijk zot van de koers en sloegen de handen in elkaar voor de organisatie van het Belgisch Kampioenschap. De samenwerking strekt zich uit over een periode van zes jaar. Het hoogtepunt wordt het Belgisch kampioenschap op de weg voor dames en heren, volgend jaar in Zottegem. “Het gaat niet alleen over een sportieve samenwerking. Ook op cultureel en toeristisch vlak zetten we onze drie gemeenten nationaal op de kaart”, aldus de burgemeester van Herzele, Johan Van Tittelboom.

Meer info: www.bkhehozot.be