Patrick Van Sinaey – reuzendrager in hart en nieren – is overleden

Geraardsbergen. Patrick Van Sinaey (66) is overleden. Hij werd op 29 november 1956 te Zottegem geboren en stierf op 9 juli 2023 in het ASZ te Aalst. Patrick – beter bekend als ‘den Tricken’ – was de echtgenoot van mevrouw Liesbeth Vlaeminckx en laat een dochter achter. Patrick was treinbestuurder. Hij was bestuurslid van de Reuzengilde van Geraardsbergen en de voorzitter van het Feestcomité Goeferdinge. Voor zijn verdienste kreeg hij een plaats binnen de Broederschap van het Geraardsbergse Manneken-Pis.

Patrick stond steeds paraat om de reus Goliath te dragen. Enkele jaren geleden werd bij hem de spierziekte ALS vastgesteld. Maar dat weerhield hem er niet van om binnen de verenigingsleven actief te blijven. In 2021 werd werd een tripel naar hem genoemd. Het bier werd te koop in verschillende zaken aangeboden. De opbrengst ging naar de ALS-Liga, om verder onderzoek te stimuleren.

De begrafenis vindt plaats in intieme kring. Stortingen zijn mogelijk aan de ALS Liga op rekeningnummer BE51 755565491562 met vermelding Patrick Van Sinaey.

Julien Borremans