De Oude Brouwerij van Zonnegem vierde met meer dan 350 bezoekers de zilveren editie van Open Monumentendag.

Onder een schitterende blauwe lucht werd afgelopen zondag vanaf 11.00 u, in de Oude Brouwerij van Zonnegem, de zilveren editie van Open Monumentendag van start gegaan. Een ervaren gids van Natuurpunt is met een twintigtal wandelaars de Smoorbeek Vallei ingetrokken, waar zij deskundig werden begeleid. Aansluitend werd het heel gezellige terras op de binnenkoer van de brouwerij geopend. Daar kon men zichzelf verwennen met een verfrissend drankje, koffie, taart, artisanaal broodje met worst en onze gekende Zonnegemse Zot.

Intussen konden de bezoekers de brouwerij beter leren kennen door middel van rondleidingen, die vakkundig werden verzorgd door Vanessa, één van de bewoners. Keuvelde men liever zelf rond, dan was de digitale tour, over de geschiedenis van de brouwerij en de geschiedenis van het brouwen, een meer dan waardig alternatief.

Vanaf 14.00 u werd het totale feest bovendien nog opgeluisterd door drie schitterende acts, La Boulangerie du Jazz, John Joris & Rob Vanspauwen en als klap op de vuurpijl THE MISSY SIPPY BRASSBAND, onder leiding van “kind van de brouwerij” Nico Boulanger; die eerder op de middag al samen optrad met zijn zus Muriel. De bezoekers gingen zingend en swingend de avond in bij een gezellig verlichte binnenkoer !

En de bewoners zagen……dat het weer goed geweest was!