Succesvol Kiwanix Gastronomix-weekend van Kiwanis Zottegem

Bij Kiwanis Zottegem kunnen commissievoorzitter Willy De Roover en zijn team alsook de andere leden en de Julia’s, hun dames die voor de gelegenheid schitterden in aangepaste Romeinse kleding (zie foto), met tevredenheid terugblikken op het Kiwanix Gatronomix-evenement dat zij ten voordele van de sociale werking van de serviceclub organiseerden in het kader van de Caesarfeesten die in het voorbije weekend in Velzeke plaatsvonden.

In sporthal De Kassei van het Psychiatrisch Ziekenhuis Frapello mochten zij op het Romeins avondfeest op zaterdag meer dan 300 gasten verwelkomen. Naast culinair genot met Romeins varken aan ’t spit werden deze ook verwend met swingende optredens van de coverband The Petti Belles en het Unexpected Trio Alana Dante, Bart Buls en Chriske, aangevuld met een gastoptreden van Dirk Van Der Linden op hammondorgel.

De avond werd ook nog verrijkt met een paar bijzondere details. Zo werden de gasten verrast met ‘Juul’, een nieuw ambachtelijk lokaal bier van brouwerij Van Den Bossche, en werd voor de champagne een speciale muselet met de beeltenis van een Romeins soldaat ontworpen, ongetwijfeld een collector’s item. Op zondag bemande Kiwanis samen met BuSO Velzeke in de Penitentenlaan een open stand/bar en werden meer dan 600 broodjes met warme beenhesp verkocht aan bezoekers van de Caesarfeesten.

Zoals ook bij andere activiteiten van de serviceclub, zal Kiwanis Zottegem de opbrengsten van dit Kiwanix Gastronomix-weekend aanwenden om initiatieven en projecten voor kinderen in onze regio te ondersteunen. Zo zal een deel ervan naar de Sint-Franciscusschool Velzeke gaan. Recent gaf de serviceclub ook een financieel duwtje in de rug van vzw Broes uit Zwalm (natuurkampen voor kinderen) en van het project ‘Stappen naar een droom’ voor de aankoop van een staprobot voor de patiëntjes van het Kinderrevalidatiecentrum van het UZ Gent. Vermelden we nu reeds dat Kiwanis Zottegem op vrijdag 13 oktober afspraak maakt voor zijn jaarlijks Klassiek Concert. Meer hierover in een volgend NUUS-artikel.