Bestelwagen zakt door vooras en blokkeert urenlang centrum stad

Geraardsbergen. Woensdagmiddag 13 september had een bestelwagen in de Oudenaardsestraat om 12.00 uur met pech af te rekenen. De chauffeur zette aan maar kon met zijn bestelwagen plots niet meer verder. Het voertuig zakte door zijn vooras en kon geen meter meer verder. De bestelwagen blokkeerde de weg. Er kon geen verkeer meer door.

Het voertuig moest worden getakeld. De brandweer kwam ter plaatse om de olie op te ruimen die de uit de gebroken as van de bestelwagen vloeide. Intussen was de politie ter plaatse om het verkeer in goede banen te leiden. Dat nam niet weg dat op een gegeven moment drie lijnbussen in de file stonden. Uiteindelijk werd de wagen weggesleept. De brandweer had de handen vol met het opruimen van het oliespoor.

‘Het duurde uiteindelijk tot bijna 15.00 uur vooraleer het verkeer weer normaal kon verlopen. Het was rustig in het centrum’, laat een getuige weten.

Julien Borremans