K2 GBS De Vlindertuin op bezoek bij garage Stevens te Zonnegem

In teken van de week van het verkeer werken de tweede kleuterklassers van Gbs De Vlindertuin rond het boek ‘Garage Gust’.

Een bezoek aan een garage kon dus niet ontbreken. Papa Jonas van Garage carrosserie Stevens verwelkomende hen graag en toonde hen hoe je een auto het best kan onderhouden. Want we willen allemaal dat kinderen veilig op school komen en veilig weer thuis. Het onderhoud van de auto, fiets, step, … is daarbij even belangrijk.

De kinderen mochten een band vervangen, namen een bezoek aan de spuitafdeling, … en als afsluiter mochten ze plaatsnemen in een retro bolide. Daar leerden ze waarvoor de richtingsaanwijzers dienen, wanneer en welke lichten je best aanzet, waarom er ruitenwissers aanwezig zijn, enz. Allemaal dingen die bijdragen tot veiliger verkeer.

Het was een leuke, actieve en informatieve dag dat hopelijk zal leiden tot veiliger verkeersgedrag of verdere verkeerseducatie. Want lieve mama en/of papa, heb je je lichten wel aangedaan? En je richtingaanwijzer gebruikt? Staan je ruitenwissers wel op de juiste stand?