Dodelijk verkeersongeval Oudenaarde: bestuurder reed te snel en was onder invloed van alcohol

De bestuurder van het voertuig dat betrokken was bij het dodelijk verkeersongeval in Oudenaarde (lees meer via deze link) was onder invloed van alcohol en reed te snel.

Het parket Oost-Vlaanderen stelde na het ongeval waarbij een 22-jarige fietser het leven liet een verkeersdeskundige aan om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Woensdagavond al werd het rijbewijs van de bestuurder van de auto, een 37-jarige man afkomstig uit Oudenaarde, onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Uit de eerste resultaten van het onderzoek is nu gebleken dat bij de bestuurder van de personenwagen sprake was van alcoholintoxicatie en overdreven snelheid. Het parket OVL besliste om een onderzoeksrechter te vorderen. De 37-jarige zal voorgeleid geworden bij de onderzoeksrechter in Oudenaarde op verdenking van onder meer onopzettelijke doding en rijden onder invloed van alcohol.