Groot feest in woonzorgcentrum Najaarszon in Brakel met 109 jarige Rachelle

Rachelle Vandenbussche is de oudste vrouw van Vlaanderen

Op vrijdag 19/01/2024  -morgen viert men in  woonzorgcentrum Najaarszon de verjaardag van onze bewoner Rachelle Vandenbussche die 109 jaar wordt. Zij is daarmee de oudste vrouw van Vlaanderen.  Rachelle zal er  in de bloemetjes gezet worden in aanwezigheid van haar familie, de bewoners, personeelsleden, directie en voorzitter van de Vereniging Najaarszon en burgemeester en schepenen van het lokaal bestuur Brakel. Dit vertelt ons een fiere directeur Lies Witteman.

 

Rachelle groeide op in een gezin van vijf, ze had twee zussen en één broer. Eén van haar zussen werd 99 jaar.

Zelf kreeg Rachelle twee dochters, waarvan één dochter overleed. Dit was voor Rachelle een zware klap in haar leven.

Een bezige bij is Rachelle altijd geweest. Zij werkte als kapster en was zeer creatief. Ze had vroeger een naaiatelier. Op de viering vrijdag 19/01/2024 zullen we de muziek afspelen die Rachelle vroeger altijd opzette in haar naaiatelier. Ze kon zeer goed naaien, met parels werken en ze deed alles zelf. Ze was altijd bezig.

In 2017 kwam Rachelle voor het eerst naar het woonzorgcentrum Najaarszon in Brakel. Zij verbleef er enkele maanden maar verhuisde daarna, op 103-jarige leeftijd!, nog naar een assistentiewoning bij het woonzorgcentrum Najaarszon omdat zij fysiek en mentaal nog zo fit was en perfect zelfstandig kon wonen. De laatste jaren begonnen de fysieke en mentale krachten van Rachelle echter langzaamaan achteruit te gaan. Tot een jaar geleden kon ze in haar assistentiewoning blijven, met steeds meer ondersteuning, maar toen is ze toch terug verhuisd naar het woonzorgcentrum. Rachelle geniet nog steeds van het leven. Ze houdt van muziek en zal op goede dagen zelfs wat (zittend) dansen. Rachelle is altijd positief ingesteld geweest. Ze weet heel goed wat ze wil en is nogal koppig. Ze is een echte doorzetter. Misschien is dat wel haar recept om zo’n mooie leeftijd te bereiken.