Kiwanis Zottegem: 5.000 euro voor ‘Stappen naar een droom’

In het kader van de sociale werking ten bate van goede doelen en projecten die door deze serviceclub ondersteund worden, waren op de jongste bijeenkomst van Kiwanis Zottegem Egmont dr. Ruth Van der Looven en Astrid Campens uit Zottegem te gast om er enige toelichting te geven respectievelijk over de werking van het Kinderrevalidatiecentrum van het UZ Gent waaraan zij als arts verbonden is, en over het project ‘Stappen naar een droom’ waarvan zij de bezielster is en waarmee zij zo’n 130.000 euro wil inzamelen voor de aankoop van een staprobot die dan in het Kinderrevalidatiecentrum zou kunnen gebruikt worden om haar dochter Ella en andere patiëntjes die verlamd zijn aan de onderste ledematen ingevolge een ongeval of ziekte (tumor), de kans te geven om weer te leren stappen.

Als blijk van waardering voor hun onbaatzuchtige inzet voor het welzijn en de gezondheid van de kinderen in het revalidatiecentrum mochten zij een cheque van 5.000 euro in ontvangst nemen, ter ondersteuning en als bijdrage in de verwezenlijking van het ‘Stappen naar een droom’-project. Op de foto ziet u v.l.n.r. huidig Kiwanis-voorzitter Franky De Waele, Astrid Campens, dr. Ruth Van der Looven en Jan Verkest, voorzitter van de sociale commissie van Kiwanis Egmont.

Deze Zottegemse serviceclub (die momenteel 24 leden telt) wil overigens door de organisatie van allerlei fundraising evenementen ook in de toekomst verder blijven ijveren en een steentje bijdragen aan een wereld waarin alle kinderen de zorg en kansen krijgen die ze verdienen. Zo wordt op vrijdag 8 en zaterdag 9 maart e.k. afspraak gemaakt bij GDC Auto (Meerken 2A) voor het jaarlijkse Kiwanis-wijnevenement. Hierover kunt u uitgebreider lezen in een eerder NUUS-artikel via deze link. De opbrengst hiervan zal ditmaal geschonken worden aan CoderDoJo Zottegem. Vervolgens staat de jaarlijkse kledinginzameling gepland op Blue Bag Day zaterdag 8 juni.