Jeugdboekenmaand in de Zottegemse bibliotheek

Maart gaat traditioneel – al 53 jaar – door als de Jeugdboekenmaand waarin scholen, bibliotheken en boekenwinkels kinder- en jeugdboeken in de kijker zetten om op die manier vooral kinderen en jongeren van 3 tot 15 jaar aan het lezen te krijgen en het plezier van lezen te laten (her)ontdekken. Ook de Zottegemse bibliotheek heeft hiervoor extra activiteiten uitgewerkt. Het thema van de Jeugdboekenmaand is ditmaal ‘Sport en spel’.

Zo werd – rond dit thema – een jeugdboekenmaandboekje samengesteld met zowel leestips als opdrachten en uitdagingen. Tot zolang de voorraad strekt, kunnen kinderen dit boekje afhalen in de bib. Op woensdag 6 maart is iedereen er welkom voor een sport- en spelnamiddag voor gezinnen, van 14 tot 16 uur, met allerlei challenges en prijzen. Wie (in het teken van het nakende BK wielrennen) per fiets naar de bib komt, krijgt een gratis pannenkoek en ondertussen krijgt je fiets een volledige controle door de fietsdokter. Voor een vrije bijdrage kan je hem laten schoonmaken in de Fietswasserij Zietemblinken van Chiro Strijpen. Op zaterdag 16 maart, eveneens van 14 tot 16 uur, staat ook nog – voor jong en oud – een schaaknamiddag op het programma. Wie zin heeft in een leuk of spannend partijtje schaak, kan hiervoor via bibliotheek@zottegem.be gratis inschrijven.