Vijf Jaar KultuurThuis Henri : Concert HET VISIOEN

zaterdag 6 april om 20.00 u. theaterzaal Het Gildenhuis Melle

Vijf Jaar KultuurThuis Henri : Concert HET VISIOEN zaterdag 6 april om 20.

‘Het Visioen’ is een nieuw werk voor ensemble, zangers, eurithmie en spreker van Francis Michels uitgevoerd door BAROKplus naar een tekst van Walafrid Strabo (9de eeuw n.C.) en psalm 118

Inkom : basisprijs 20 € – solidariteitsprijs 35 € (set kunstkaarten incl.) – korting 3 € voor leden00 u. theaterzaal Het Gildenhuis Melle

info en reservatie: Marc@warmwater.be

Walafrid Strabo was een monnik en later ook abt van de beroemde abdij van Reichenau in de Bodensee. Hij schreef de ‘Visio Wettini’ toen hij waarschijnlijk 18 jaar oud was. In dit droomgedicht maakt de oude monnik Wetti, een leraar van Strabo, een tocht met zijn Engel naar de Hel en naar de poorten van de Hemel om vergeving te vinden voor zijn zonden. Op deze manier is dit gedicht een voorloper van de Goddelijke Komedie van Dante.

Francis Michels schreef een libretto op basis van dit gedicht en maakte een melodrama (d.w.z. gesproken en gezongen tekst en muziek) voor het ensemble BAROKplus. Zoals de naam het doet vermoeden bestaat dit ensemble hoofdzakelijk uit Barokinstrumenten. Dit zorgt voor een bijzondere muzikale sfeer.

De cast bestaat uit een 25-tal mensen, spreker, zangers, muzikanten, eurythmi

Het eerste deel van het concert bestaat uit een voordracht van Francis over het leven en werk van Walafrid Strabo en over ‘het visioen’, afgewisseld met Barokmuziek. In het tweede deel wordt dan voor de eerste keer ‘Het visioen’ uitgevoerd. De gebruikte talen in het werk zijn Latijn, Duits en Hebreeuws.