Spie Internationale Junioren Driedaagse op 19 mei in Velzeke

In koninginnenrit strijden de renners om de felbegeerde bolletjestrui (MFM)

Tijdens de koninginnenrit op Pinksterenzondag strijden de renners om de felbegeerde bolletjestrui

Curd Roelandt uit Zottegem: “Het was een waar genoegen om tijdens de ‘Heilige Wielerweek’ deze nieuwsbrief te mogen schrijven en dit tijdens de klassiekers die dezer dagen worden verreden met als hoogte-punt de Ronde van Vlaanderen.

Ook de junioren die aan de start zullen staan van de koninginnenrit op zondag 19 mei 2024 in Velzeke van onze 42 ste SPIE Internationale Junioren Driedaagse mogen stilaan hun kuiten beginnen insmeren.”

Brakel -Zottegem

Er gaan hen een aantal hellingen en kasseistroken voor de wielen geschoven worden die de profs deze periode ook meermaals moeten bedwingen waaronder de Valkenberg, de Leberg, de Hostellerie en de bekende kasseien van de Paddestraat.

Curd Roelandt: “Als we de erelijst van de Junioren Driedaagse bekijken, zien we heel wat bekende namen staan die in het verleden, en tot op de dag van vandaag, het mooie weer maken in het profpeloton. Er zijn er ondertussen al teveel om op te sommen…Tijdens de koninginnenrit strijden de renners om de felbegeerde bolletjestrui die ze kunnen binnenrijven door als eerste op de hellingen boven te komen.

Deze trui wordt zoals de voorgaande jaren gesponsord door RADIO MFM die actief is in de regio van de Vlaamse Ardennen. Deze radiozender verzorgt verschillende liveverslagen tijdens wielerwedstrijden en brengt zo de sfeer vanuit de koers rechtstreeks tot bij u.

Het parcours werd niet aangepast; een “sterrenchef” brengt immers ook geen wijzigingen toe aan een goed recept.

Samen met onze sponsoren en vele vrijwilligers kijkt de voltallige organisatie uit naar alweer een geweldige editie en doortocht in de Vlaamse Ardennen met hopelijk mooi weer en een talrijke opkomst van de toeschouwers.”