Kermislunch wordt vaste waarde op Sinksenkermis

Sfeervolle muziek van Walter Franck & HAmuze, Dirk Van De Velde en The Oakfields

Het staat buiten kijf dat de kermislunch op pinkstermaandag een vaste waarde wordt van de Oosterzeelse Sinksenkermis. De editie 2024 werd een mooi succes. Na afloop was iedereen het eens, dit is een prachtig initiatief en voor herhaling vatbaar. Gezelligheid troef.
Voorzitter Wim Magerman, geruggensteund door een dynamisch team van het Sinksencomité, zag dat de formule van de kermislunch aanslaat. De waardering van veel sympathisanten én sponsors doet deugd en bewijst dat de inspanningen van het Sinksencomité om tijdens de kermis uit te pakken met een lunch enorm wordt geapprecieerd. Het Sinksencomité blikt tevreden terug. Alles verliep vlot en het gemeentebestuur en de lokale politie, doet er alles voor om de kermis geordend én veilig te laten verlopen. De honderden deelnemers genoten van de ontvangst, de ‘friet met stoofvlees’ en de verzorgde dranken. De feestvierders klonken op pinkstermaandag vanaf 11 u broederlijk op het leven, op de Sinksenkermis en op het aangenaam gezelschap. Over het dorpsplein klonk heerlijke muziek van Walter Franck & HAmuze, Dirk Van De Velde (alweer trouw op post) die begeleid werd door de 15 – koppige band The Oakfields. Een feestelijke sfeer. In 2017 werd voor de eerste maal een receptie én kermislunch georganiseerd. Meteen een voltreffer.
 
In 2024 kunnen we schrijven dat de kermislunch een voltreffer is. Een heuse publiekstrekker. Een vaste waarde. Het Sinksencomité houdt er aan alle sponsors en medewerkers speciaal te danken voor hun medewerking aan de Sinksenkermis 2024. De editie 2024 van de Sinksenkermis mag de geschiedenisboeken in gaan als absoluut geslaagd. Mooi om zoveel volk te zien flaneren in Oosterzele, met bovenop de aangename kermissfeer. Veel goedgemutste dagjesmensen zakten af naar Sinksenkermis. Wat vooral boeit zijn de sfeer en de sociale contacten. Oosterzelenaars van alle leeftijden komen nog altijd met veel plezier naar de Sinksenkermis. Ook veel mensen uit de fusiegemeente en de regio zakken maar al te graag af naar de Sinksenkermis, uitgegroeid tot een unieke ontmoetingsplaats in het hart van Oosterzele. En uiteraard ontbraken de Bourgondische toestanden niet.  (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)