Winnaar korte keten wedstrijd Marc Leus

Een volle mand Oosterzeelse producten

Het lokaal bestuur van Oosterzele organiseerde tijdens de week van de korte keten opnieuw een wedstrijd. De prijs was een royaal gevulde mand met lokale producten. De winnaar kon de mand ophalen tijdens de opendeurdag in de bijenhal Zo vloeide de week van de korte keten naadloos over in de week van de bij.

Een volle mand Oosterzeelse producten voor winnaar korte keten wedstrijd

Oosterzele wil de korte keten initiatieven meer zichtbaarheid geven. Daarom organiseerden de diensten duurzaamheid, landbouw en lokale economie voor de tweede keer een korte ketenwedstrijd. Wie het gewicht van een zak bloem zo dicht mogelijk kon benaderen, was de winnaar.

 
De zak bloem reisde voor de gelegenheid verschillende locaties in de gemeente af. Het ging van de bibliotheek, de Windeekse markt, het gemeentehuis, gemeenschapscentrum De Kluize om te eindigen in het OCMW. De land- en tuinbouwraad zette de korte keten
producenten extra in de kijker door het organiseren en ter beschikking stellen van standruimte op de avondmarkt op Sinksenkermis, zegt Els De Turck, schepen voor landbouw. De winnaar waagde trouwens zijn kans en nam deel aan de wedstrijd op de avondmarkt. In totaal waagden 161 deelnemers hun kans.

Marc Leus deed de beste gok. Woensdagavond 29 mei mocht hij zijn prijs ophalen. Een grote mand gevuld met lekkere Oosterzeelse korte keten producten. De zak bloem van 3,38 kg kreeg hij er natuurlijk ook bij.