24ste Ernest Van Der Haeghen prijs Kunstwielrijden

Sporthal ter wallen Merelbeke

Zaterdag was het een hoogdag voor het Kunstwielrijden, in de sporthal ter wallen te Merelbeke ging voor de 24ste maal de ereprijs Ernest Van Der Haeghen door.

Ernest Van der haeghen was in 1970 een van de stichter van kunstwielrijde W.A.S. tevens oud-voorzitter van de deelsportraad Wondelgem  en ontstond uit de supportersclub van ex-beroepsrenner Robert De Guchtenaere.

Sedert 1994 werd de club opnieuw verrijkt met een nieuwe tak, de afdeling kunstwielrijden, die zich tot op heden uitstekend weet te profileren zowel in binnen- als buitenland. Vandaag, meer dan 50 jaar na de oprichtingsdatum, kan de club terugblikken op een waaier van sportieve successen; maar wat belangrijker is, is dat er een stevige basis is gelegd om deze successen naar de toekomst toe te bestendigen en uit te breiden.

De volgend streden voor een podium plaats, duo open elite, scholieren u9-u11-u13-en u15, manen elite, junioren meisjes u19 en junioren jongens u19 n vrouwen waar van Tatika een inwoner van Oosterzele is.

Waar kan ik aan Kunstwielrijden doen?

De sport wordt het meeste beoefend in naburige landen als Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, gevolgd door Tsjechië, Hongarije, Slovakije, Nederland, België en Frankrijk.
Ook in Aziatische landen zoals Japan, Hongkong en Maleisië wordt deze sport meer en meer beoefend. De voorbije WK’s vonden plaats in Maleisië, Tsjechië, Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk. Dankzij deze sport krijg je dus ook de kans om internationale ervaring op te doen.

In België zijn er slechts twee clubs waar je aan kunstwielrijden kan doen, Kunstwielrijden W.A.S.   en KWC sport na arbeid Gent  .