Landelijke Gilde Balegem leert desembrood bakken

Desem is aan een comeback bezig 
   Landelijke Gilde blijft leerrijke en ontspannende activiteiten bedenken. Dit keer stond een workshop hoog op de agenda. Vijftien leden van Landelijke Gilde Balegem werden op zaterdag 14 juni in Residentie Krekelberg in Balegem door ‘chef’ Stef Mintiens aangestoken om desem brood te leren bakken. ‘De tweede workshop werd er een om ‘u’ tegen te zeggen’, klinkt het in Landelijke Gilde Balegem. De deelnemers zijn Stef Mintiens heel dankbaar om hen mee te nemen in de wonderlijke wereld van het brood bakken en hen te verrijken met nieuwe voedingsinzichten. Stef Mintiens leert hen de fijne kneepjes en laat hen ervaren hoe heerlijk het is om aan de slag te gaan om zelf je desembrood te bakken. ‘Tof, om de kunst van het bakken van heerlijk desem-brood te ontdekken en veel op te steken van de vele tips & tricks van de gedreven Stef Mintiens’, klinkt het enthousiast bij de deelnemers die maar al te graag de handen uit de mouwen steken.
 
Het is een nieuwe trend, door de typische smaak is ‘desembrood’ enorm in. Het is bewezen dat desembrood lekkerder smaakt en gezonder is dan gistbrood. De grootste voldoening, zelf een broodje bakken. Desem is aan een comeback bezig. Bakken met desem is een natuurlijke methode om brood te bakken zonder gist. Ze bestaat eigenlijk al duizenden jaren lang. Je kan het langer bewaren en het wordt beter verteerd door je lichaam. Heerlijk om de workshop af te sluiten met een gevoel dat je veel hebt bijgeleerd en deelgenomen hebt  aan een zinvolle activiteit met heel fijne mensen. Op 13 september kondigt zich al een nieuwe activiteit aan: ‘Fermenteren’.  (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).