Workshop ‘Hot Sauce Maken’ in Onkerzele: ontdek de wereld van spice en smaak

Onkerzele. Op dinsdag 12 november verandert de parochiezaal van Onkerzele in een broeihaard van creativiteit en vuur. Dan organiseert Hiete Saas een workshop Hot Sauce Maken, waarin deelnemers niet alleen de pittige kant van koken leren kennen, maar vooral ontdekken hoe kruiden en sauzen een gerecht een heel nieuwe dimensie kunnen geven.

De workshop mikt op veel meer dan enkel “heet eten”. “We willen mensen laten kennismaken met de spice-cultuur. Het gaat niet alleen om pikant, maar vooral om smaak en beleving,” leggen de organisatoren uit. “Met kruiden en sauzen kun je veel meer doen dan gewoon pit toevoegen aan een bord spaghetti – het draait om creativiteit en het ontdekken van nieuwe smaken.”

Wat staat er op het programma?
Tijdens de workshop kunnen deelnemers zich verwachten aan een proeverij van verschillende hot sauces, het zelf bereiden van twee unieke sauzen, en een hapje waarbij je meteen je eigen saus kunt uitproberen. Uiteraard gaan de deelnemers met hun zelfgemaakte creaties mee naar huis.

Praktische info
De workshop vindt plaats op 12 november van 18 tot ongeveer 21 uur in de parochiezaal van Onkerzele. Deelnemers betalen een introductieprijs van 50 euro per persoon. Vooraf inschrijven is verplicht, want de plaatsen zijn beperkt.

Met deze workshop wil Hiete Saas aantonen dat de wereld van spicy food toegankelijk is voor iedereen, van nieuwsgierige beginners tot liefhebbers van culinaire experimenten. Het belooft een avond vol vuur, creativiteit en vooral smaak te worden.

Inschrijven kan door op onderstaande link te klikken: www.hietesaas.be

Julien Borremans