Lede, Oordegem : Openbare werken

27/02/17 : Het Agentschap Wegen en Verkeer, gemeente Lede en Farys investeren samen in een veiligere Grote Steenweg (N9) in Oordegem (Lede). De doortocht krijgt een grondige facelift van zijstraat Wijde Wereld tot de Pontweg. Met een nieuw wegdek, veilige fiets- en voetpaden en parkeerstroken wordt de steenweg een pak veiliger, zeker voor fietsers en voetgangers. Onder het wegdek komt een gescheiden rioleringsstelsel.

De werken gaan op 27 februari van start en zullen tot het najaar van 2018 duren.


Wat houden de werken in?

De steenweg wordt grondig vernieuwd, zowel boven als onder de grond. Veel aandacht gaat naar veilig fietsen en wandelen: veilige oversteekplaatsen, veilige fietspaden die achter de parkeerstroken en busperrons liggen en comfortabele voetpaden. Ook de rijweg, openbare verlichting en bushaltes worden vernieuwd. Onder het wegdek komt een gescheiden rioleringsstelsel.

Ook de heraanleg van de rijweg tussen Fauconniersmolen en de grens met Westrem (Wetteren), een onderdeel van de werken die in 2016 gestart zijn, vindt samen met een fase van deze werken plaats. Door beide werken samen uit te voeren, beperkt het agentschap de verkeershinder.

Bron : Lede.be