Voetbal : Voorwaarts Gijzel Oosterzele – Sottegem B 3 – 1

Van : reporter 17

12931042_10207879903986833_9115624317575197680_n
Oosterzele, 24/01/2017: Opdracht volbracht voor Voorwaarts Gijzel Oosterzele maar de wedstrijd scheerde op voetbaltechnisch gebied nooit hoge toppen. Wie dacht dat VGO over het piepjonge Sottegem B ( 18- en 19 jarigen) ging heen walsen kwam bedrogen uit. Het werd zonder sprankelend te voetballen 3 — 1. Het kan niet altijd een galavertoning zijn. VGO blijft tweede in de stand, is in eigen huis ongenaakbaar met een 30 op 30. VGO blijft nog altijd in de run voor de titel.

In eigen huis ongenaakbaar  
In de aanvangsfase kreeg Voorwaarts Gijzel Oosterzele de motor maar niet aangezwengeld. Een wilskrachtig Sottegem B verscheen gemotiveerd aan de aftrap. De owngoal van Maxime Van Poucke   (20’: 1 — 0) was een heuse domper op het gedegen weerwerk van Sottegem B. Tien minuten voor rust ontbond Kevin Roeland nog maar eens zijn duivels en zet VGO met een prachtgoal naar een veilige 2 — 0   voorsprong tegen een moedig voetballend Sottegem. Kevin Roeland bewees nog maar eens hoe belangrijk hij is voor Voorwaarts Gijzel Oosterzele. Heel perfectionistisch ingesteld. Week na week loopt hij zich leeg op de linkerflank. 2 — 0 bij de rust, maar het mag gezegd VGO was in de eerste helft echt niet goed. Na de pauze komen er meer kansen, Kristof Maes trapt de 3 — 0 binnen (55’). De goal leidde tot een beter VGO in de tweede helft. We noteren nog een paar goede pogingen van Lorenzo Berwouts en Jens De Neve. Sottegem kan via de ingevallen Jordan Mertens toch ook zijn goaltje meepikken. Opsteker is de vaststelling dat doelman Tys Heyerick het weinige werk dat hij kreeg met bravoure klaarde.
Geen champagnevoetbal
Tegen Sottegem B geen champagnevoetbal, maar wel drie punten. VGO blijft na 20 matchen meedraaien in de top. De titel? Het kan, het ligt nog altijd in handbereik. Thuis blijft VGO gewoon zijn wedstrijden winnen. De tiende thuiszege op rij voor VGO. Een oninneembare vesting. Gans het seizoen onklopbaar in eigen huis? Het zou een record zijn. Moeilijk te zeggen, men moet voorzichtig zijn met zulke uitspraken. VGO (47 p.) blijft wel aanklampen met leider Machelen (49 p). De topper VGO — Machelen volgt op zondag 5 februari. VGO kan dit seizoen geschiedenis schrijven, natuurlijk wordt er gedroomd. De ambitie is er. Die moet er zijn ook. Na VGO — Machelen weten we meer. Er zit kwaliteit in deze spelersgroep en alle spelers gaan er honderd procent voor. De collectieve geest is bepalend voor de eerste periodetitel én de huidige tweede plaats in het klassement. Een groep die samen vecht, de grootste stap vooruit die Voorwaarts Gijzel Oosterzele dit seizoen heeft gemaakt. Tenslotte een pluim voor de sportieve jongens van Sottegem B en de uitstekende leiding van scheidsrechter Patrick Lagrin.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Reporter 17