Damiaanactie en het St-Catharinacollege Geraardsbergen slaan de handen in elkaar !

lbgdamiaancollege

Geraardsbergen, 25/01/2017: Het Sint-Catharinacollege is een gedreven partnerschool van Damiaanactie. De  jarenlange samenwerking met oud-leerling Dr. Erwin Cooreman resulteerde vorig  jaar in de vraag of een vertegenwoordiging van het college wou meegaan op een inleefreis naar Nicaragua, één van de projectlanden van de ngo. Tijdens deze reis  die doorging tijdens het eerste semester, werd de ploeg waar leerling Zima  Loncke en leerkracht Filip Coussement deel van uitmaakten, vergezeld door een  cameraploeg van TV-Oost.  Het laatste weekend van januari (27-29/01) is traditioneel het  “Damiaanactieweekend” en dat zal dit jaar dus zeker niet onopgemerkt voorbij  gaan.

Van 23 tot 27 januari zendt TV-Oost elke dag een verslag van de inleefreis uit. — Op 26 januari vertellen Zima en Filip aan alle collegeleerlingen over hun ervaringen in Nicaragua. Op 27 januari zet de hele school met veel lawaai het campagneweekend in. Met ratels en alles dat maar lawaai maakt, wordt de aandacht getrokken op de noodzaak van steun voor de bestrijding van tuberculose en lepra.

Diezelfde avond vindt de eerste CollegeQuiz plaats in de refter van het college. 40 groepen schreven zich in ! Op zaterdag 28 januari trekken de leerlingen de straat op om aan de winkels van Geraardsbergen de felbegeerde stiftjes te verkopen. Het college wil het verschil maken voor mensen die het nodig hebben, door zich die dag te engageren. Tuberculose en lepra zijn eenvoudig te genezen, maar de pati ënten kunnen spijtig genoeg de behandeling niet betalen. Onze steun is dus van primordiaal belang ! (LBG)