Lezersbrief van Mobiel Flora, over de wegversmalling in de Fraterstraat in Merelbeke

 

ddl_merelbeke-wegversmalling-fraterstraat-protest-8

Merelbeke, 27/02/2017, ingezonden: De Fraterstraat te Merelbeke Flora is een drukke straat.  Als verbinding tussen 2 belangrijke wegen (Brusselsesteenweg en Hundelgemsesteenweg) is er steeds doorgaand verkeer. De afgelopen jaren werd het verkeer nog een stuk intenser door de ingebruikname van het bedrijvenpark aan de Guldensporenlaan.

ddl_merelbeke-wegversmalling-fraterstraat-protest-5

Onder de spoorwegbrug is de weg tamelijk smal en heeft de gemeente Merelbeke nu, sinds iets meer dan een jaar, een proefproject opgesteld waardoor het autoverkeer slechts afwisselend in 1 richting door kan rijden.

De situatie, die meer veiligheid zou moeten bieden aan fietsers en voetgangers, lost niets op. Het enige gevolg is file. Stank van uitlaatgassen, lawaai, ge ërgerde weggebruikers en zelfs verkeersagressie zijn hier nu dagelijkse kost.

Volgens de buurtbewoners en de passanten is de enige haalbare oplossing een fietserstunnel naast de rijweg, door de spoorwegberm.  Als dat niet onmiddellijk kan dan is een zone 30 in combinatie met slimme verkeerslichten voor de fietsers en een betere verlichting onder de brug ook al een stap in de goede richting.

Nu hopen dat de gemeente voldoende belang hecht aan de mening van de bewoners van Flora en de passanten en het proefproject spoedig afblaast.

Mobiel flora