‘Parking OCMW mag geen concurrentie zijn voor NMBS-parking’

lode-en-liliane-ocmw

Zottegem, 03/03/2017: PERSBERICHT Open VLD Zottegem – Aan het OCMW te Zottegem komt een nieuwe parking. 150 plaatsen groot en helemaal gratis. Heeft onze stad nood aan bijkomende parkeermogelijkheden? Zeker. Vooral de pendelaars kunnen dit initiatief alleen maar toejuichen. Een gratis parking, vlak aan het station, is nu eenmaal aantrekkelijker dan de te betalen variant die de NMBS halverwege dit jaar plant te beginnen bouwen. Is het echter de taak van het OCMW om pendelaars te voorzien van parkeermogelijkheden? Dienen zij hiervoor in concurrentie te treden met een project van de NMBS, speciaal gericht op deze pendelaars? Voor ons is het antwoord bijzonder  duidelijk:  neen. Hoezeer wij ook vinden dat aan de noden van de pendelaars tegemoet moet worden gekomen. Dit is geen taak van het OCMW. De NMBS biedt de oplossing.

Het OCMW stelt in Zottegem een 350- tal personen te werk. Mensen die verwacht worden dagelijks het beste van zichzelf te geven in de niet evidente sector van de zorg. Zou het geen teken van appreciatie zijn naar het personeel toe moest deze parking, of minstens een groot deel hiervan, voor hen worden voorbehouden? Kunnen we het wel maken om een parking met middelen van het OCMW aan te leggen, maar terzelfdertijd aan ons personeel en de bezoekers van onze pati ënten te vragen zich elders te parkeren?  Voor ons is het antwoord bijzonder duidelijk:  neen. Als bestuurders van het OCMW dienen wij te zorgen voor ons personeel zoals wij verwachten dat ons personeel zorgt voor onze pati ënten en hun bezoekers. Wij zullen dit punt daarom ook toevoegen aan de agenda van de komende OCMW-raad. (Lode Bruneel)

X