De beste steden om op reis te gaan.

Internationaal, 16/03:2017:  Mercer publiceert jaarlijks zijn wereldwijd onderzoek naar de beste landen en steden om te verblijven. Tegelijk een interessante indicatie voor reizigers die naar deze landen willen reizen. In de top tien van de lijst die uit 231 steden bestaat over de hele wereld, komen 8 Europese steden voor. Voornamelijk de levenskwaliteit en allerlei nutsvoorzieningen die aanwezig zijn in landen en steden zijn bepalend voor de rangschikking. Brussel stond in 2010 nog op de 15e plaats in de rangschikking, zakte intussen naar de 21e plaats en zakt in 2016 nog verder weg naar een 27e plaats.  

x

De eerste 10 plaatsen zijn er in dalende volgorde voor : Wenen, Zurich, Auckland, Munchen, Vancouver, Dusseldorf, Frankfurt, Genève, Kopenhagen en Basel.

Helemaal onderaan de lijst vinden we steden en landen zoals Congo, Haïti, Jemen, en Irak als laatste.

FDS