Action Zoo Humain breng met Flandrien wielrennen naar CC Zoetegem

 

Zottegem, 17/03/2017: Twee halfbroers dromen ervan de Ronde van Vlaanderen te winnen. Ze komen op met hun koersfiets en zetten die op rollen. En zo begint het verhaal vanzelf te rollen. Aan de eindmeet, op de top van de louteringsberg, staat de Flandrien zijn scheppende pers te woord: “Weet ge, Marc, ’t is simpel h é, celui qui voyage avec les cochons, doit manger le même pât é.”  

Een ‘oer-Vlaamse’ voorstelling rond het wielrennen met Wim Willaert (‘Eigen Kweek’, ‘Offline’, ‘Red Sonja’), Wouter Bruneel, Mourade Zeguendi (‘Offline’, ‘Les Barons’, ‘De Vijfhoek’) en Zouzou Ben Chikha (Bevergem, Action Zoo Humain, Compagnie Cecilia).

Een modern Kaïn en Abel epos over broedermoord, exacte wetenschappen en wielersport, waarbij een aantal prangende vragen op een verfrissende en absurde manier in het perspectief van de koers bekeken worden. Laat jezelf onderdompelen in een wereld vol statistieken, strakke wielerpakjes, lekke banden, rockende gitaren, moordende ambitie én vakkundige wielercommentaar.

Nooit te zwaar, zeker niet te licht. Met rake humor beklimt ‘Flandrien’ de kinderkopjes van de muur en rijdt een gat in het peloton open. Aan de kijker om het toe te rijden.

Op donderdag 30 maart ’17, 20 uur in CC Zoetegem.

Tickets kosten €16 en kan je kopen via www.cczoetegem.be, of aan de UITbalie (uitbalie@zottegem.be / 09 364 69 33)