Volgens Groen heeft Zottegem ‘halfbakken’ masterplan toerisme

groen toerisme 1 1 (1)

Zottegem, 20/03/2017: Persbericht Groen Zottegem – Een schim van wat het zou kunnen zijn en nietig in vergelijking met beleidsplannen toerisme van andere steden zoals bijvoorbeeld Geraardsbergen, Dendermonde , Aalst,… Op de gemeenteraad van 20 maart werd het masterplan toerisme toegelicht. De informatie die de oppositie vooraf kreeg was een 22 slides tellende powerpoint gevuld met slogans en vraagtekens. ย 

Vage doelstellingen in plaats van SMART doelstellingen ( specifiek , meetbaar , acceptabel , ambitieus, realistisch, relevant , tijdgebonden). SMART is een algemeen aanvaarde werkwijze om doelstellingen van overheden te toetsen.

Er worden ideetjes gelanceerd maar nergens worden die onderbouwd, noch hoe , noch wanneer , het kostenplaatje ontbreekt volledig. Nergens een SWOT analyse. (Strengths, Weaknesses, Opportunities & Threats)

Bitter weinig structuur in het masterplan. Het betreft eerder een ad hoc opsomming van mogelijke activiteiten.

Geen info over personele ondersteuning of vorming , g รฉรฉn communicatieplan.

Het plan loopt over 10 jaar (2016-2025) , de mijlpalen worden aangereikt , zonder meer en een concreet schema qua tijdlijn is afwezig.

De ingredi รซnten worden aangereikt , maar waar is het recept ?

Een masterplan , de naam zegt het zelf , betekent : een veelomvattend plan.

Dit masterplan beantwoordt daar niet aan , wanneer komt het vervolg ?

 

X