Voorwaarts Gijzel Oosterzele houdt titelstrijd levend

IMG_1590
Oosterzele, 27/03/2017: Lorenzo Berwouts (twee goals) en Kjell Van Der Haeghen hebben Voorwaarts Gijzel Oosterzele naar een belangrijke 3 — 0 zege geloodst. Omdat leider en concurrent Machelen verrassend met 2 — 1 verloor van Sottegem B nadert VGO tot op twee punten van de leider. De titelstrijd in derde provinciale C, met nog twee wedstrijden te gaan, is opnieuw springlevend.
Voorwaarts Gijzel Oosterzele (tweede) en EC Oudenhove (derde) kwamen aan de aftrap van een wedstrijd vol hoge verwachtingen en disten een aangenaam voetbalpartijtje op. Met veel dank aan EC Oudenhove, het team dook in Oosterzele niet in de loopgraven. VGO startte aardig en cre ëert meteen de eerste kansen. Het openingsdoelpunt was enorme klasse. Het begon met de sterk spelende Kjell Van Der Haeghen, een uitstekende pas naar Lorenzo Berwouts en 1 — 0 (25’).
EC Oudenhove speelde zeker niet slecht en pakte uit met werkvoetbal, maar miste de creativiteit om het energiek spelend Voorwaarts Gijzel Oosterzele te ontwrichten. Sporadisch konden de bezoekers maar voor een paar rijpe doelkansen zorgen. EC Oudenhove cre ëert enkel gevaar uit afstandsschoten. Sven De Clercq vuurt een kogel af, doelman Tys Heyerick is alert. Begin tweede helft gooit Oudenhove alles in de aanval. De bezoekers gaan verwoed op zoek naar de gelijkmaker, maar teerde in de zone van de waarheid meer op enthousiasme dan op klasse. EC Oudenhove bleef zijn tanden stuk bijten op de aanpak van Voorwaarts Gijzel Oosterzele dat ook in de tweede helft veel energie en zweet in zijn voetbal legde. De match bleef spannend tot een kwartier voor tijd. Tijd voor VGO om een versnelling hoger te schakelen.
Kjell Van Der Haeghen liet de VGO —fans voor de tweede keer juichen. Hij was groots tegen EC Oudenhove. We bewieroken Kjell terecht. In de slotfase slaat ‘killer’ Lorenzo Berwouts genadeloos toe (82’: 3 — 0). Game definitief over voor EC Oudenhove. Het uitgekookte VGO heeft zijn twintigste seizoenzege beet. Wat VGO liet zien tegen EC Oudenhove is veelbelovend. Uitstekende leiding van scheidsrechter Dirk Uyttersprot en assistenten Olivier Soinne en Bryce Bourdeau’Huy. Het programma van de twee titelkandidaten op zondagen 9 en 16 april:   VGO — Nokere-Kruishoutem en derby Moortsele — VGO. Machelen — Boekel en Nokere — Kruishoutem — Machelen.
Reporter 17