N454 Zottegem/Zwalm wordt nog dit jaar hersteld

N-VA_VP_Matthias Diependaele_jpeg (6)

Zottegem/Zwalm, 07/04/2017: Zottegems gemeenteraadslid en Vlaams volksvertegenwoordiger Matthias Diependaele laat weten dat de Zottegemsesteenweg (N454) tussen Strijpen en de Os in Boekel nog dit  jaar hersteld zal worden. Hij antwoordde daarmee op het Beiaard-artikel van gisteren waarin we de erbarmelijke toestand van deze weg aankaartten. Diependaele stelde vandaag ook een nieuwe vraag aan de minister om na te gaan wanneer precies de werken  zullen aanvangen.  

Budget 2,2 miljoen

“Jullie stelden een terechte vraag”, reageert Diependaele. “Wij volgen dat dossier al langer op en in 2015 stelden wij hierover een  vraag aan de bevoegde minister. Daaruit bleek dat de baan dit jaar nog zal worden aangepakt.”

In het investeringsprogramma 2017 van het Agentschap Wegen en Verkeer staat dit jaar 2,2 miljoen euro gebudgetteerd voor structureel onderhoud aan de N454 te Zwalm voor het traject tussen de gemeentegrens Zottegem/Zwalm en het kruispunt met de Hooglaan/Zuidlaan. Het project omvat het structureel onderhoud van het wegdek gekoppeld aan rioleringswerken. AWV zal samen met het structureel onderhoud langs deze weg ook fietspaden aanleggen.

Wanneer gaan werken echt van start?

Na het Beiaard-artikel van gisteren stelde Diependaele vandaag aan nieuwe vraag aan de minister. Hij deed navraag naar  de stand van zaken, de startdatum en de eigenlijke duur van de werken, de eventuele aanpassing van het budget en ook naar de maatregelen die worden genomen om de hinder te beperken, zowel mbt doorstroming als  de hinder voor omwonenden.

 

 

Van zodra deze info bekend is, zullen we hierover berichten in De Beiaard. Wij danken Diependaele alvast om onze bezorgdheid te delen en inspanningen te doen om belangrijke informatie met onze lezers te delen.

 

X