TreinTramBus vzw in samenwerking met Regionaal WelzijnsOverleg Oudenaarde zoekt vrijwilligers

treintrambus vzw voorkant.jpg

Oudenaarde, 1/04/2017, persbericht: Help jij je buur op weg?  Ben je geïnteresseerd in het thema “Ouderen en Mobiliteit”, ontmoet je graag mensen in je buurt en kan je anderen -met het nodige geduld- enthousiast maken?  Dan ben jij de persoon die we zoeken!  Voor het project ‘Senioren helpen Senioren op weg’ zoeken wij ge ëngageerde 55+ers die kwetsbare ouderen in hun buurt willen helpen door hun mobiliteit te verbeteren. Dit door eens bij hen langs te gaan en uitleg te geven over hoe ze het openbaar vervoer, MinderMobieleCentrales, de sociale taxi, etc kunnen gebruiken.

treintrambus vzw achterkant

Profiel

We zijn op zoek naar 55-plussers (ongeveer) die kwetsbare ouderen willen helpen, die ge ëngageerd zijn en die een boodschap goed kan overbrengen.

Je voelt geen schroom om een 5tal ouderen in je buurt te bezoeken, hen te informeren over het bestaand aanbod aan vervoersmogelijkheden en hen te motiveren om dit eens uit te proberen.

Je kan je vlot scharen achter de doelstellingen van het project, zijnde ouderen meer vertrouwd maken met de bestaande vervoersmodi in hun buurt en hen stimuleren deze vervoerswijzen (vaker) te gebruiken.

Je hebt een zekere affiniteit met het openbaar vervoer en ook de andere mogelijkheden om je te verplaatsen zijn je niet helemaal vreemd.

Taak

Je bent bereid een opleiding (gespreid over 2 vormingsmomenten) te volgen en je verbindt je om nadien 5 ouderen twee à driemaal te bezoeken in je regio. Hierbij krijg je van TreinTramBus praktische ondersteuning en persoonlijke begeleiding.

Vergoeding

Als vrijwilliger mag je rekenen op o.a. een grote erkenning, een goede verzekering, een interessante opleiding, een onkostenvergoeding …