Belgi ë sluit WK baanwielrennen in Hong Kong af met 5 medailles.

PDV_Ferdi en Kenny Foto 3

Hong Kong, 17/04/2017:  Na brons in de scratch voor Jolien D’hoore, zilver voor Kenny De Ketele (archieffoto) in de puntenkoers en goud voor het duo D’Hoore-Kopecky  in de ploegkoers, behaalde Belgi ë vandaag nog eens twee medailles op het WK baanwielrennen in Hongkong.  

Het was eerst Nicky Degrendele die voor een verrassende bronzen medaille zorgde in het keirin. De sprintster moest enkel onderdoen voor de Duitse Vögel en de Colombiaanse Pineda. Een heel mooi resultaat voor de jonge spurtbom uit Varsenare. Later op de dag behaalde het Oost-Vlaamse duo Kenny De Ketele-Moreno De Pauw nog een mooie bronzen medaille in de ploegkoers. De Belgen reden een fantastische wedstrijd maar moesten het onderspit delven t.o.v. de Fransen en de Australi ërs die iets meer punten sprokkelden gedurende de tussensprints. De Belgen reden altijd goed vooraan en konden net zoals enkele andere ploegen een bonusronde nemen. Halfweg koers stonden ze zelfs even aan de leiding met het hoogste aantal punten. De Fransen, die op de derde plaats stonden, begonnen aan een heel sterk tweede deel van de wedstrijd. Ze wonnen enkele cruciale sprints wat hen telkens 5 punten opleverde en waardoor ze over de Belgen en de Australi ërs op de eerste plaats kwamen. In het slot gaven ze dit niet meer uit handen en zo won Frankrijk met 4 punten meer dan de Aussies en 13 punten meer dan Belgi ë. Voor Belgi ë was dit een prachtig WK met maar liefst 5 medailles . Delegatiebegeleider Koen Beeckman hoopte vooraf op 1 of 2 medailles en kan nu meer dan tevreden terug afreizen naar ons Belgenland. Het werk dat Koen de laatste jaren verrichte samen met de staf levert resultaat op. Een teken dat ze goed bezig zijn en met vooral jeugdige en gemotiveerde renners, samen met de ervaren De Ketele en D’hoore, ziet de toekomst er alsmaar rooskleuriger uit. (Erwin De Clercq)

Ploegkoers heren:

1 Frankrijk
2 Australi ë
3 Belgi ë (De Ketele-De Pauw)

Keirin dames:

1 Vögel (Ger)
2 Pineda (Col)
3 Nicky Degrendele (Bel)

(EDC)