Zottegem: KWB schenkt 250 euro aan vzw Rijkbos

IMG_1158.JPG

Zottegem, 17/05/2017 –  Op zaterdag 24 maart organiseerde kwb Groot-Zottegem voor het eerst in Zottegem een “Duurzaamheidshappening”. De opbrengst werd geschonken aan  het sociaal-ecologisch samentuinproject van de Zottegemse vzw Rijkbos. (PDV)

Duurzaamheidshappening

Maar liefst twintig organisaties/verenigingen die rond de thema’s milieu, ecologie en duurzaamheid bezig zijn, gingen op de uitnodiging in om in de feestzaal van de Bevegemse Vijvers die avond een eigen infostand te verzorgen. Hiermee kwamen ze met hun werking en/of projecten wat dichter bij de inwoners van Zottegem en omgeving.

De bedoeling van kwb was immers, met dit initiatief te trachten iedereen te stimuleren ook zelf zijn/haar steentje bij te dragen om zo samen te zorgen voor een betere en nog meer duurzame leefwereld.

Wedstrijd

Iedereen kon deelnemen aan een wedstrijd, gelinkt aan de thema’s van die avond.
Het werd een interactief gebeuren waarbij het ruime- en geboeide publiek vlot haar weg vond naar de diverse standen.

Uit het juiste aantal antwoorden werd aan de hand van een schiftingsvraag drie winnaars weerhouden. Zij ontvingen elk een fles wijn uit de Oxfam Wereldwinkel Zottegem.

Vzw Rijkbos

Kwb Groot-Zottegem besloot vooraf, de opbrengst van de avond te schenken aan een goed doel die voldeed aan de vooropgestelde voorwaarden. Het “Sociaal — Ecolo Samentuinproject Rijkbos” kwam na beraadslaging als gegadigde uit de bus.  Deze vzw maakt het mogelijk dat niet alleen specifieke doelgroepen zoals mensen met een psychische kwetsbaarheid en mensen met een beperking ook andere bewoners uit de omgeving in een collectieve moestuin kunnen samenwerken.

Oprichter en coördinator van dit project Filip Loobuyck mocht uit handen van de sponsor — de kantoren Zottegem en Hillegem van de VDK Spaarbank — vanwege kwb een cheque van 250 euro in ontvangst nemen.

Zowel de winnaars van de wedstrijd, als de vertegenwoordiger van het uitgekozen project werden achteraf uitgenodigd op een korte receptie.
IMG_1158

Achteraan vlnr.; Roger Brackenier, Luc Kellens (vdk), Marc Van der Meersch, Andy De Koninckbroeck. Vooraan vlnr.; Mariet en Filip Loobuyck (Voedsel-tuinproject Rijkbos), Els Van Der Meersch (vdk), Nadine Beerensen, en Gilbert Vercruysse (kwb) allen uit Zottegem.

DSC_0514

Een groepsfoto met hierop de vertegenwoordigers van alle deelnemende standen, medewerkers, sponsor VDK Spaarbank en stand up comedian Koen Dewulf.
(Deelnemende standen: