Zottegemnaar zesde (!) keer dronken achter het stuur betrapt en nog andere Koekelarings (2017 – 20)

koekelarings1111

Zottegem, 17/05/2017 — Hoewel de procureur een levenslang rijverbod vorderde, wil de politierechter een Zottegemnaar die al meermaals onder invloed met zijn wagen op weg bleek, toch nog een laatste kans geven. Meer hierover en ook nog andere nieuwtjes kunt u lezen in deze nieuwe reeks Zottegemse Koekelarings.

Dat Rapha ël D. een hardleerse automobilist is, is het minste wat je kan zeggen. Wellicht ontsnapte hij in die periode nog veel meer keren aan een alcoholcontrole maar in elk geval werd de 69-jarige Strijpenaar sinds 2003 al zes keer er wel op betrapt dat hij onder invloed of dronken aan het stuur van zijn wagen zat.

Dit was ook zo toen hij op 23 juni van vorig jaar op een kruispunt in Michelbeke tegen een andere auto knalde en daarna zelf tot stilstand kwam in de voortuin van een woning. R.D. bleek 2 promille alcohol, goed voor tien pinten, in zijn bloed te hebben en hiervoor moest hij nu voor de politierechtbank in Oudenaarde verschijnen. Zijn verdediger legde uit dat zijn cli ënt heeft ingezien dat hij niet goed bezig was en dat hij zich momenteel laat begeleiden door zijn huisarts.

De procureur anderzijds vond het genoeg geweest en vroeg dan ook een levenslang rijverbod “wegens lichamelijke ongeschiktheid”. De politierechter ging daar echter niet op in, waarschuwde R.D. wel dat het zijn laatste kans was en veroordeelde hem (slechts) tot een rijverbod van drie maanden en een boete van 1.200 euro. Ook zal R.D. eerst zowel opnieuw in het theoretisch en praktisch rijexamen als in medische en psychologische proeven moeten slagen vooraleer hij zijn rijbewijs terugkrijgt.

– Tweedaags eetfestijn bij brandweer: Tijdens het pinksterweekend dekken de spuitgasten van de Brandweerpost Zottegem in de zaal Bevegemse Vijvers de tafels voor een tweedaags eetfestijn, op zaterdag 3 juni van 18u30 tot 21u30 en op zondag 4 juni van 11u30 tot 15 uur. Het menu laat kiezen tussen een vispannetje of steak (natuur, champignonsaus, pepersaus), telkens met gebak als dessert. Kinderen kunnen smullen van gehaktballetjes in tomatensaus. Kaarten kosten 15 euro (voor kinderen jonger dan 12 jaar 7 euro) en zijn te verkrijgen bij alle brandweermannen.

– PK ropeskipping: De Zottegemse ropeskippingclub Locomotion kreeg de organisatie toegewezen van het provinciaal kampioenschap ropeskipping Oost- en West-Vlaanderen voor Minimasters (tot 11 jaar). Dit PK zal doorgaan op zondag 21 mei in de sportzaal Bevegemse Vijvers. Zo’n 150 jonge touwspringertjes zullen er vanaf 9 uur het beste van zichzelf geven: ’s voormiddags zijn er de speedproeven, in de namiddag staat de freestyle op het programma. De prijsuitreiking is voorzien omstreeks 17 uur.

– Ontvangst na 30 jaar: Joggingclub Erwetegem mag dit jaar 30 kaarsjes uitblazen en ter gelegenheid van deze verjaardag wordt dit sportieve gezelschap op maandag 22 mei om 19u30 door het stadsbestuur officieel ontvangen in de Lichtstraat op de vierde verdieping van het Administratief Centrum Sanitary. Joggingclub Erwetegem wil overigens ook zelf dit jubileum niet zomaar laten voorbijgaan en daarom zal er naast de 30ste kermisjogging — dit jaar op zaterdag 26 augustus — die dag (eenmalig) ook een halve marathon op het programma staan.

– Eerstecommunie- en vormselvieringen: Na de eerstecommunievieringen op 1 mei in Leeuwergem en Strijpen (+ Sint-Goriks-Oudenhove) en vorig weekend in Grotenberge en Erwetegem vinden, met uitzondering van de eerstecommunieviering in Bevegem (op 3 juni), de overige eerstecommunievieringen en alle vormselvieringen plaats in het komende weekend of op O.-L.-Heer Hemelvaarts(donder)dag. Hierna volgt een overzicht. Tussen haakjes leest u telkens het aantal kinderen dat er voor het eerst ter communie gaat of het vormsel zal toegediend krijgen.

Zaterdag 20 mei: om 15 uur in de kerk van Bevegem gezamenlijke vormselviering voor de parochies Bevegem, Grotenberge en Strijpen (61) en om 17 uur ook vormselviering in Velzeke (18). Zoals eerder al gemeld, komt de Gentse bisschop Mgr. Luc Van Looy zelf naar Bevegem en Velzeke om er het vormsel toe te dienen.

Zondag 21 mei: gezamenlijke vormselvieringen om 9 uur in de kerk van Sint-Maria-Oudenhove voor de parochies Sint-Goriks-Oudenhove en Sint-Maria-Oudenhove (25) alsook om 11 uur in de kerk van Elene voor de parochies Elene, Leeuwergem en Oombergen (11); eerstecommunieviering om 11 uur in Zottegem-centrum (26).

Donderdag 25 mei: om 11 uur in de dekenale kerk gezamenlijke vormselviering voor de parochies Zottegem-centrum, Erwetegem en Godveerdegem (54); eerstecommunievieringen om 10 uur in Sint-Maria-Oudenhove (18) alsook in Velzeke.

– Nog onder de kerktorens: Naar aanleiding van de vormselviering op zondag 20 mei en de eerstecommunieviering op donderdag 25 mei is er op die dagen geen gewone misviering in Sint-Maria-Oudenhove. Wel wordt er daags tevoren, op zaterdag 20 mei en woensdag 24 mei, een gewone mis opgedragen, echter telkens in de kerk van Sint-Goriks-Oudenhove om 19 uur. Ook in Velzeke valt op 20 mei de zaterdagavondmis van 18u30 weg wegens vormselviering om 17 uur. In Bevegem daarentegen blijft, na de vormselviering om 15 uur, de gewone zaterdagavondmis van 17u30 wel behouden. Deze misviering zal overigens opgeluisterd worden door Crescendo omdat deze eucharistieviering ook doorgaat als jaarmis ter nagedachtenis van Ignaas De Lil, die als medestichter begin januari 1966 mee aan de wieg van dit zangkoor stond en tot kort voor zijn overlijden in 1997 Crescendo dirigeerde.

– Interscolaire sport: Op de interscolaire sportkalender — enkel voor en tussen de Zottegemse scholen — staan er in de komende twee weken nog drie activiteiten geprogrammeerd, meteen ook de laatste voor dit schooljaar. Volgende week woensdagnamiddag 24 mei is er een minivoetbaltornooi voor de derde graad van het lager onderwijs op de sportvelden aan de Bevegemse Vijvers. Daarnaast organiseert de stedelijke sportdienst ook twee keer atletiekwedstrijden, telkens op het sportstadion: nu vrijdag 19 mei voor de leerlingen van het middelbaar onderwijs en op vrijdag 9 juni (niet op woensdag zoals verkeerdelijk aangekondigd in het Stedelijk Informatieblad) voor het lager onderwijs.

– Speciale verkeersregelingen: Op zaterdag 20 mei biedt het bestuur van Voetbalpronostiekclub Lapaige met lokaal in caf é Lapaige aan de Heldenlaan (centrum) naar jaarlijkse gewoonte aan alle 260 deelnemers van het afgelopen pronostiekseizoen een gratis barbecue (+ prijsdeling) aan. Naar aanleiding hiervan zal de Neerhofstraat vanaf 13 uur tot omstreeks middernacht volledig afgesloten worden (+ parkeerverbod). Het verkeer komende van Strijpen (Molenkouter of Meersstraat) zal via de Kasteelstraat en A. Scheirisstraat moeten omrijden richting Markt of Heldenlaan.

Omwille van de traditionele ruiter- en paardenommegang die op zondag 21 mei in Sint-Goriks-Oudenhove door de plaatselijke Sint-Elooigilde georganiseerd wordt, zal er die dag van 12 tot 20 uur op het Kruiswaterplein en in de Sint-Goriksstraat (tussen Kruiswaterplein en OC) parkeerverbod gelden en geen verkeer toegelaten zijn.

(DE BAKKER)