Zottegem: Voetbalpronostiekclub Lapaige sluit seizoen af met barbecue en prijsdeling

PDV_Philippe Nissens 4 INGEZONDEN

Zottegem, 25/05/2017 — In caf é Lapaige te Zottegem werd het voetbalpronostiekseizoen 2016 – 2017 naar jaarlijkse gewoonte afgesloten met een barbecue en de overhandiging van de prijzen en trofee ën.  (C.C.)  

Door de lokaalhouders samen met het bestuursduo Eddy Vandenabeele en Guy Lapaige van Voetbalpronostiekclub Lapaige (medeoprichter Jo Baeckelandt overleed op 13 februari 2015) werden voorbije zaterdag in caf é Lapaige (annex tent) aan de Heldenlaan in Zottegem de tafels gedekt voor een barbecue (+ uitgebreid aperitief en twee consumpties), gratis aangeboden aan de 270 spelers die aan het afgelopen pronostiekseizoen 2016 – 2017 deelnamen. Ook familieleden en vrienden konden mee aanzitten. Lucien Wauters was gelegenheidskok.

Tevens werden in de loop van de avond de geldprijzen (in totaal 1.510 euro) uitgereikt aan de eerste 40 in het eindklassement. Daarnaast stond er voor de beste drie ook nog een trofee klaar. Na dertig speeldagen totaliseert Pascal Stevens 208 punten en daarmee is hij kampioen vóór Stijn Dupont en Jo Keirsebilck die met allebei 207 punten op de tweede plaats stranden. De vierde plaats wordt gedeeld door Patrick Haezebaut (vorig jaar kampioen) en Eddy Matthijs  met elk 205 punten. De zesde plaats gaat naar Michel De Winne, Gunther Van Den Berghe en Sarah Van den Brande (ex-aequo met 204 punten), terwijl Francine Van Den Driessche (203 p.) en Dimitri Haleydt (202 p.) de top-10 van het eindklassement rondmaken. Zoals vorig seizoen ging de rode lantaarn opnieuw naar Wendy Codde (86 p.). Volledigheidshalve kan ook nog vermeld worden dat na de eerste periode Gunther Van Den Berghe aan de leiding stond, het tweede periodekampioenschap werd gewonnen door Willy Wittebroodt en in het derde periodekampioenschap was Karel Berth de beste.

Tijdens het gezellig samenzijn kon ook deelgenomen worden aan een schattingswedstrijd waarmee een beenhesp kon gewonnen worden. Hiervoor moest het aantal (duiven)capsules in een bokaal geschat worden. Dat waren er 323 en dit aantal werd het dichtst benaderd door Geert Faut uit de Van Aelbrouckstraat (Zottegem) die 322 op zijn deelnameformuliertje noteerde. Het volgende pronostiekseizoen start begin september. Ook nieuwe geïnteresseerden voor deelname zijn welkom en kunnen vrijblijvend voor meer inlichtingen terecht in caf é Lapaige.      (C.C.)