Opmerkelijke muurschildering verrijkt Grote Routepad Vlaamse Ardennen

De GR-routes zijn langeafstandsroutes voor wandelaars, die dwars door ons land en door heel Europa lopen. Daarnaast zijn er ook streeklussen, zoals de streek-GR Vlaamse Ardennen. Om die mooie route in de kijker te zetten en om wandelaars wat leuke extra's te bieden, werkt de dienst cultuur samen met vrijwilligers aan het project GvR Vlaamse Ardennen.

Taalkweddels: ‘Met een mug op een olifant schieten’

taalkweddels

Taalkweddels, 15/06/2017 – Tijdens een interview vanochtend op Radio 1, met N-VA boegbeeld Theo Francken, wou de presentator een kritische vraag stellen. ‘… dat is schieten met een mug op een olifant.’

TF kende de juiste uitdrukking. En jij? En waarvoor zouden we deze ‘nieuwe’ uitdrukking wèl kunnen gebruiken?   … lees verder:

De juiste uitdrukking is natuurlijk: ‘schieten met een kanon op een mug’.

‘Schieten met een mug op een olifant’ klinkt nochtans te goed om niet te gebruiken.

Welke betekenis zou jij aan deze uitdrukking geven? Zoek jij mee naar de mug in een hooiberg? Of beter, schieten we de olifant omver met Adriaan Brouwertaartjes? Mijn gedacht, nee! Daar zijn ze veel te lekker voor. Dat zijn olifanten voor de zwijnen. (SjK, foto: wikipedia)

(Ook uit deze tekst werden ’taalkweddels’ gehaald. Met dank aan de aandachtige lezers: Jan Martens (Het is N-VA, niet NV-A), met dank aan Danny Delooze (het was inderdaad Theo Francken).  Nieuw: de taalkweddelsrubriek.

X