Thuis voor een beeld 2017 toert door de provincie

DDL merelbeke een thuis voor een beeld (1)

Merelbeke, 24/08/2017 –  Op dinsdag 29 augustus wordt het Floraplein in Merelbeke omgetoverd tot een gezellige feestlocatie. De gemeente krijgt dan bezoek van Radio 2 Oost-Vlaanderen.

In 2014 won Merelbeke de wedstrijd ‘Thuis voor een beeld’ en sindsdien siert het beeld Lauwer-Rouw-Krans van kunstenaarsduo Niko Van Stichel en Lut Vandebos het Floraplein. Ter gelegenheid van de laatste editie van de wedstrijd ‘Thuis voor een beeld’ brengt Radio 2 Oost-Vlaanderen een bezoek aan alle winnende gemeenten. Op 29 augustus is Merelbeke dus aan de beurt.

Ontbijt, muziek en wereldrecordpoging hoelahoepen

Vanaf 7 uur al kan je voor allerlei activiteiten op het Floraplein terecht. Je kan deelnemen aan de ochtendquiz van Radio 2 en mooie prijzen winnen. De eerste 200 aanwezigen kunnen genieten van een gratis ontbijt (aangeboden i.s.m. het Bewonersplatform Flora). Om 7.30 uur kan je wakker worden tijdens een ontwaaksessie yoga van Yogaversum en daarna kan je de heupen al hoelahoepend losschudden met The Ladies in Red en kersvers Merelbeeks ambassadeur Han Solo! Samen met hem doen we zelfs een gooi naar het wereldrecord hoelahoepen.

Verder kan je genieten van een drankje op het zomerterras (i.s.m. Gidsen Sint-Lutgardis), met om 11 uur live muziek van Andr é Cruyt & familie, die Franse chansons brengen. Tussen 12 en 13 uur kan je de uitzending over Merelbeke beluisteren op Radio 2.

(Danny De Lobelle)

X