????????????????????????????????????

Geraardsbergen: fotocabine in administratief centrum

DSC_0190

Geraardsbergen, 04/09/2017 – Sinds 1 september kan je tijdens de openingsuren van het administratief centrum van Geraardsbergen terecht in een fotocabine om zelf je foto te maken voor je rijbewijs, identiteitskaart of paspoort.

Vanaf 2017 zijn de criteria waaraan de pasfoto voor een identiteitskaart (eID) of een Kids-ID moet voldoen, gewijzigd. De regels die nu al van toepassing waren voor de paspoorten, de zogenaamde ICAO regels, zijn voortaan ook van toepassing op de eID en de Kids-ID, wat de duidelijkheid en uniformisering ten goede komt. De kostprijs is 6 euro. Je kan betalen met bancontact of cash en je ontvangt een set van 6 pasfoto’s die voldoen  aan alle normen. De cabine geeft stap voor stap instructies en neemt meerdere foto’s zodat je kan kiezen welke uiteindelijk wordt afgedrukt. De cabine is bovendien toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het staat de inwoners vrij om deze dienst te gebruiken of uiteraard een professionele fotograaf te contacteren.

 

X