Kunstacademie Geraardsbergen vernieuwt aanbod

foto

Geraardsbergen, 07/09/2017 –  Het is begin september en de kunstacademie herleeft na een rustige zomer. Schepen Fernand Van Trimpont ziet een innoverende werking van de Kunstacademie en belicht alvast enkele nieuwe projecten.


Vier nieuwe cursussen

Er zijn dit jaar 4 splinternieuwe cursussen. Kinderen ouder dan 9 en volwassenen kunnen voortaan een cursus musical zingen volgen. In de cursus krijg je individuele zangles en zangles in kleine groep. In de loop van het schooljaar wordt het programma aangevuld met korte workshops beweging, toneel en enscenering. “En na een avond met traditionele melodie ën uit het Midden-Oosten bleek er bij het publiek interesse te zijn om Arabische luit of Ud te leren spelen,” zegt schepen Van Trimpont, “dus stelt de Kunstacademie nu zondag 10 september op het Koleurenfeest aan de Kaai de nieuwe cursus en het instrument Ud voor. Het is een initiatief dat voortvloeit uit wat er leeft op de pleinen en in de zalen van Geraardsbergen.” Er komt ook een pilootproject waarbij jongeren vanaf 12 jaar zelf de teksten schrijven voor een voorstelling die ze in juni 2018 spelen. Creatief schrijven en verteltheater komen aan bod in deze cursus. En in het atelier Textiele Kunst kan er verder ge ëxperimenteerd worden met textiel. Je laat je inspireren door lokale technieken zoals kantwerk maar leert ze in een eigentijdse vorm te gebruiken.

Vrijetijdspas

Ook nieuw is dat mensen met een vrijetijdspas een korting krijgen bij de aankoop van startmateriaal dat nodig is voor het volgen van een cursus. Voor sommigen is de aankoop van bijvoorbeeld een balletpak en balletschoenen, tekengerief of partituren niet evident en het is voor ons belangrijk dat elkeen kan deelnemen aan het leven van onze bruisende kunstacademie.

Uitgebreid aanbod

Voor jong én oud, in de vrije tijd én overdag: de Kunstacademie heeft voor iedereen wel de geknipte cursus klaar: er is een afdeling Muziek, Woord, Dans, Beeldende Kunst en Circuskunst. Bekijk het volledige aanbod op de website van de kunstacademie: kunstacademie.geraardsbergen.be of kom gewoon eens langs voor meer informatie. In de week van 11 tot 17 september kun je gratis open lessen volgen in alle afdelingen. Inschrijven kan tot 30 september.

Bouwen aan de toekomst

“Ons kunstonderwijs innoveert,” stelt de schepen, “want het is onder andere via een goed uitgebouwd kunstonderwijs, dat toegankelijk is voor iedereen, dat wij bouwen aan de toekomst van Geraardsbergen.”

 

X