Je familiestamboom ontdekken? Het kan!

unnamed

Sint-Lievens-Houtem, 05/10/2017 –  Ik wil al lang eens weten wie mijn voorouders waren, vanwaar zij afkomstig waren en wat zij toen deden om te overleven. Kortom familiekunde interesseert mij wel, maar hoe moet ik daaraan beginnen om al die informatie terug te vinden. Wat kan er vandaag nog ontdekt worden en wat niet?”. Een eerste én een goede stap om deze vragen beantwoord te krijgen, is om op vrijdag 13 oktober te komen luisteren naar de lezing van dhr. Marc vanden Daele georganiseerd door Heemkunde Houtem: ‘Genealogie. Iets voor mij?’.(HDK, foto L.A.M.P.)

De spreker zal u een helder overzicht geven van wat deze discipline inhoudt en hoe het op een eenvoudige manier kan worden aangevat.Hij zal wijzen op de mogelijkheden en de beperktheden van een verzekerde spannende zoektocht, maar ook hoe dat allemaal praktisch kan worden aangepakt. U zal zeker enthousiast worden zonder daarbij te gaan zweven. U zal vernemen dat aan familiekunde doen meer is dan alleen wat opsporen in allerlei paperassen en ermee puzzelen. U zal inzien dat het openleggen van uw eigen geschiedenis een noodzaak is om voor eens en altijd te begrijpen wie uzelf bent.

Praktisch

De  lezing vindt plaats op vrijdag 13 oktober om 19u30 in De Garage,  Kerkkouterstraat 32  te Bavegem.  Voor de leden van Heemkunde Houtem is de toegang gratis, niet leden betalen 3 euro

Herman De Knijf (foto L.A.M.P)
X