Raf Walschaerts in GC De Kluize Scheldewindeke

DDL oosterzele Raf Walschaerts  (2).jpg

Scheldewindeke, 27 oktober 2017 – Wie Raf Walschaerts (de helft van Kommil Foo) ooit aan het werk zag, weet waaraan hij zich mag verwachten bij de spiksplinternieuwe voorstelling ‘Biecht’. Zeker Weten, Raf dwingt op woensdag 8 november vanaf 20 u in GC De Kluize in Scheldewindeke de kijker op het puntje van zijn stoel (R 17, foto DDL).

Een ding staat vast. In ‘Biecht’ sleept Raf Walschaerts u opnieuw mee. Hij maakt (dit keer zonder zijn broer Mich) cabaret zoals niemand anders doet: virtuoze muzikaliteit, sterke verhalen, wereldniveau. Een gitaar, een piano volstaat. Moedig in de eenvoud, niks in de handen, niks in de mouwen. Hilarisch, absurd, ontroerend eerlijk, scherp ook. Maar vergis u niet. De waarheid eist haar plek op. Altijd. Door de kieren van zijn verdediging zal ze sijpelen. Ook al zet hij zich schrap, weert hij zich als een duivel in een wijwatervat, houdt hij krampachtig de schijn hoog…Vergeefs. Hopeloos vergeefs. Uit scheuren en kieren zal ze druppelen, de waarheid. Gutsen. Bulderen. Niet te stelpen. Een bres in zijn verdediging. De bolster op barsten. Om dan plots…open en bloot. Voor u. Een keizer zonder kleren. Een sterveling. Nietig. Onbeduidend. Weerloos. Al te menselijk. Omarm hem. Toon hem de liefde. Hij staat alleen op de scene. Biecht.

Tickets

Tickets kosten 18, 17, 16, 15 en 14 euro en zijn te verkrijgen in GC De Kluize,  Sportstraat 3, Scheldewindeke, 09 / 363 83 30,  reservaties@oosterzele.be,  www.gcdekluize.be.

Reporter 17, foto Danny De Lobelle

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   
X