Felix uit Erpe-Mere is peter van Pairi Daiza-olifantje Ta Wan

Pairi Daiza_Felix3

Erpe-Mere, 30/10/2017 – Felix (3) uit Erpe-Mere kreeg van Pairi Daiza de eer om peter te zijn van het olifantje Ta Wan. Hij doet dat aan de zijde van niemand minder dan Prinses  St épahnie van Monaco die de rol van meter aanvaardde.

Ta Wan, een flink olifantje van 170 kilogram, is het eerste mannelijke Aziatische olifantenkalfje dat in Pairi Daiza werd geboren. Met Ta Wan als 18de  olifant huisvest Pairi Daiza de grootste groep olifanten in Europa.

Felix, een kleine grote held

Felix, de peter, kon jammer genoeg wegens medische redenen niet aanwezig zijn. Naar een toekomstig bezoek van Felix wordt reikhalzend uitgekeken. Felix is drie jaar oud. Dieren liggen hem niet alleen na aan hart, ze liggen ook altijd bij de hand! Tot voor kort kwam Felix vaak op bezoek in Pairi Daiza met zijn ouders, maar in december 2016 werd bij hem leukemie ontdekt. Felix, en zijn ouders, vechten als ware helden. Die onuitputbare positieve kracht raakte de teams van Pairi Daiza zodanig diep, dat ze aan Felix vroegen om peter van de kleine Ta Wan te worden. Felix, papa Carl en mama Tine bleven sinds de diagnose niet bij de pakken zitten en lanceerden al tal van acties ten voordele van de vzw Kinderkankerfonds.

Prinses St éphanie van Monaco

De teams van Pairi Daiza ontvingen  vorige week donderdag 26 oktober  met veel trots  Prinses St éphanie van Monaco tijdens haar eerste bezoek aan haar ‘meteolifantje’ en de olifantenverzorgers.  De prinses heeft een waar hart voor dieren. Haar passie voor olifanten kent geen grenzen. In 2013 stichtte ze de organisatie ‘Baby & N épal’, genoemd naar de twee olifanten die zij op haar domein ontving in het zuiden van Frankrijk. bezocht het verblijf en de accommodaties van de olifanten en ontmoette het voltallige team van verzorgers. Vervolgens vergezelde Prinses St éphanie de olifanten tijdens hun ochtendwandeling over het ‘Reservaat’ tot aan de ‘Temple d’Ani’, waar de hele groep van nieuwe speeltuigen en verrijking kon genieten.

Voor meer informatie over de acties van Felix en zijn team:

https://www.facebook.com/TeamNeushoorn/

Meer info over Association Baby & Nepal:  

http://www.association-baby-nepal.com/#presse

 

 

X