Eervolle vermelding voor Binnenstebuiten van de jury voor de Cera–prijs

BB 2.JPG

Geraardsbergen, 26/12/2017 –  Op maandag 27 november kreeg Binnenstebuiten op het congres van het jeugdwelzijnswerk georganiseerd door Uit De Marge een eervolle vermelding van de jury voor de Cera prijs.

Binnenstebuiten organiseert vrijetijdsactiviteiten voor jongeren vanaf 15 jaar met een fysieke en / of mentale beperking. Leeftijdsgenoten doen heel veel samen met vrienden zonder ouders. Voor onze jongeren is dit vaak niet mogelijk. Hier spelen we met binnenstebuiten perfect op in. Vrijwilligers gaan tweemaandelijks met deze jongeren op stap en kiezen voor activiteiten die je met vrienden doet. Naar de film gaan, iets eten, bowlen zijn maar enkele voorbeelden. In augustus is Kamp Binnenstebuiten de perfecte afsluiter van onze jaarwerking.

De jury merkt heel wat sterke punten van Binnenstebuiten op. Jongeren gaan met vrienden naar de cinema, iets eten, bowlen. Kiezen voor uitstapjes in de leefwereld van jongeren is een grote meerwaarde. Doordat onze activiteiten doorgaan in Geraardsbergen zijn we heel bereikbaar voor de jongeren. De communicatie gebeurt via een besloten facebookgroep. Hier geven we de jongeren en ouders informatie over de activiteiten, bevragen we hen vaak en peilen we naar de noden van onze jongeren.

 “Deze pluim is meer dan verdiend. Binnenstebuiten is een sterk team van vrijwilligers die zich telkens opnieuw inzet om de jongeren een leuke avond te bezorgen. Ze zijn ondertussen 2 jaar bezig en het is mooi om te zien dat de jongeren in die 2 jaar tijd ook echte vrienden zijn. Ze kijken telkens uit naar de activiteiten. Ik ben ontzettend trots en ik weet zeker dat de toekomst nog heel wat leuke Binnenstebuitenmomenten zal brengen.” Aldus schepen van jeugd Fernand Van Trimpont.

X