Nieuwe platanen zorgen voor fris groen op het Houtemse marktplein

unnamed

Sint-Lievens-Houtem, 30/01/2018 – Vandaag  werden de eerste platanen aangeplant op het Houtemse marktplein. Schepen van Openbare Werken Tim De Knyf kwam de eerste boomplanting bekijken, het leek wel een “meiboomplanting” onder een prachtig zonnetje.

Het is zowat het laatste onderdeel van de renovatie van het marktplein. De bomen worden  gepland van bovenaan het marktplein tot onderaan, en vormen zodoende de volledige promenade. Er worden ook nog vuilnisbakken geplaatst en intussen zijn de elektrische oplaadpalen voor fietsen ook reeds in gebruik. Schepen Tim De Knyf is tevreden over het verloop van de werken en de aannemer heeft zijn “termijnen” kunnen naleven. Plataanbomen worden steeds meer in Belgi ë en Nederland aangeplant als straatbomen en in lanen.Wij kennen deze bomen uit het Zuid-Europa  waar ze als schaduwbomen zeer in trek zijn. Het specifieke is de stam waar op sommige plaatsen de schors met stukjes afvalt, daardoor krijgt de boom verschillende kleurtinten.

Herman De Knijf, foto’s L.A.M.P.

X