Anneleen Monsieur uit Melle zorgt voor 5de Belgische medaille op WK in Rio de Janeiro

Medal tandem

Melle, 25/03/2018 –  Belgi ë heeft een vijfde medaille veroverd op het wereldkampioenschap Para-Cycling Track in Rio de Janeiro. Griet Hoet (visuele handicap) en haar pilote Anneleen Monsieur wonnen een bronzen medaille op de kilometer tijdrit. Gisteren wonnen ze al zilver op de 3km individuele achtervolging.

“We zijn super gelukkig. Ons doel was om onder de 1:10 te duiken en we doen ruim beter. Super!”, Griet Hoet is in de wolken na de nieuwe medaille op het WK. “Ik had vandaag zelfs glittercrème op mijn benen gesmeerd, omdat ik sowieso wou schitteren.” Samen met haar pilote Anneleen Monsieur kwam ze als tiende aan de start van de kilometer tijdrit. Gisteren bleek al dat de dames in bloedvorm verkeren en dat was vandaag niet anders. Ze reden naar een nieuw persoonlijk en Belgisch record: 1:08.314. Op dat moment goed voor de tweede tijd. Veel oefenen op de start in de lange voorbereiding had duidelijk geloond. Daarna dook enkel het Britse topduo Thornhill-Scott er nog onder. Die reden naar een geweldig nieuw wereldrecord (1:05.079). En zo verzekerden onze tandemdames zich van brons! Het is hun derde WK-medaille, hun eerste op deze discipline waarop ze veel progressie maakten.

Paralympic Team Belgium zit nu aan vijf medailles op dit wereldkampioenschap en vandaag zijn er nieuwe kansen. Gisteren stond ons land al vijfde op de medailleranking, benieuwd waar we zondagnacht zullen eindigen.

Vandaag komen alle aanwezige Belgen in actie. Hun programma:

  • 10:00 — 14:45 200m Sprint WB Qualifications, ¼ Final   (Griet Hoet & Anneleen Monsieur)
  • 10:00 — 14:45 750m Team Sprint MC1-5 Qualifications (Diederick Schelfhout, Kris Bosmans, Ewoud Vromant, Niels Verschaeren)
  • 10:00 — 14:45 15km Scratch Race MC1-2-3 Final (Diederick Schelfhout, Kris Bosmans, Ewoud Vromant)
  • 10:00 — 14:45 15km Scratch Race MC4-5 Final (Niels Verschaeren)
  • 16:00 — 18:50 750m Team Sprint MC1-5 Final (Diederick Schelfhout, Kris Bosmans, Ewoud Vromant, Niels Verschaeren)
  • 16:00 — 18:50 200m Sprint WB Final (Griet Hoet & Anneleen Monsieur)

Danny De Lobelle.