Zottegem Poetst 2018: “Jammer genoeg meer zwerfvuil dan vorig jaar”

Zottegem Poetst 2018 FB

Zottegem, 25/03/2018 – Zottegem Poetst, een initiatief van Milieudienst Zottegem was gisteren een groot succes.

De Zottegemnaars trokken gisteren massaal de straat op om hun buurt proper te maken. Gewapend met prikkers en zakken, aangeboden door de Milieudienst. Buurtverenigingen zoals de Bevegemse Buren en ook de scholen zetten zich in. Meer dan 1.000 leerlingen trokken de straat op. Al het zwerfvuil werd verzameld op de markt. Om 15u00 werden alle helpers daar getrakteerd op een receptie. De hoop zwerfvuil was indrukwekkend groot. “Jammer genoeg”, aldus schepen van Leefmilieu Leen Goossens (CD&V). “Want we haalden meer zwerfvuil op dan vorig jaar. Ongelooflijk wat er wordt achtergelaten. We vonden zelfs een schotelantenne.”

Foto’s Bevegemse Buren met dank aan HN3K

X