Nieuwe voorzitter Regiobib 42 wil samenwerking uitbreiden met nieuwe gebieden

DSC_0029 druk

Zottegem/Geraardsbergen/Herzele/Lierde/Oosterzele en Sint-Lievens-Houtem, 26/03/2018 –  Regiobib Route 42 – de overkoepelende organisatie van de bibliotheken van Geraardsbergen, Herzele, Lierde, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem verkoos vorige week Kristin Vangeyte als nieuwe voorzitter. Zij liet ondertussen al verstaan nieuwe samenwerkingen tot stand te willen brengen.

“We moeten uitbreiden of de boeken neerleggen” aldus Kristin Vangeyte. “Door het wegvallen van de provinciale bevoegdheid op vlak van cultuur en bibliotheek, verliest Route 42 haar ondersteuning van bovenaf. Vlaanderen neemt de taak van het bovenlokaal bibliotheek- en cultuurbeleid over van de provincie. Het nieuwe decreet ondersteunt nog regionale samenwerking maar dan wel als deze actief is in meerdere sectoren. Enkel onze bibliotheken verenigen is onvoldoende voor Vlaanderen dus bekijken we om dit uit te breiden naar andere domeinen. De cultuur- en jeugdwerking lijken ons de meest voor de hand liggend. We starten binnenkort met verkennend overleg om nieuwe samenwerkingen tot stand te brengen.”

 

X