Groen Zottegem zegt het met slogans

Groen zegt het met slogans (1)

Zottegem, 26/03/2018 – Groen Zottegem ging zaterdag de baan op in het centrum van Zottegem en vroeg passanten om in slogans uit te drukken wat ‘samenleven’ voor hen betekent.

“We hopen zo een belangrijke debat rond samenleven op een constructieve manier op de agenda te zetten”, verduidelijkt lijsttrekker Heidi Schuddinck  de actie.  “We merken dat veel burgers snakken naar een opbouwend debat over samenlevingsproblemen. Groen wil laten zien dat een constructieve dialoog ook mogelijk is en dat hier krachtige oplossingen uit kunnen komen. We hebben de ambitie om ons te verplaatsen in de bezorgdheden die mensen hebben over het samenleven. Het is pas als we elkaars verhaal kennen, dat we de drijfveren van de ander begrijpen en kunnen nadenken over wat ons samen verder brengt.”

Schuddinck ging zaterdag samen met Frank Douchy, Evelyne Cloet en Isabel Merckaert de hort op. Ze boden de passanten tekstballonnen aan om hun idee ën over samenleven aan te geven. “We maakten er telkens een foto van”, aldus Evelyne. “Bedoeling is dat die gedeeld wordt op de sociale media. Zo willen we de dialoog over samenleven ook via die weg doen leven.”

X